Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2021, 23.6.2021 Obsahuje fotku
Potřeboval by jste, pane Waltře, nějakou meruňku zrající před Vaší Karolou. Tsunami je velmi chutná odroda marhuľky, ale také velmi neodolná. Momentálně moje Tsunami ještě zralé není, ani většina té velmi rané záměny za Rubistu. 
Meruňky 2021, 23.6.2021 Obsahuje fotku
Teda já Vám řeknu (asi jako starej Homolka), že je to žůžo, tyhle první meruňky. Vůbec nevadí, že je to nějaká neznámá záměna. 
A co vaše mšice?, 22.6.2021
Jak se Vám osvědčil Kukyho oblíbený Sanium System? Jelikož se začaly na ošetřených výhonech broskvoní objevovat poškozené vrcholy obalečem, tak si myslím, že to nebude žádná sláva. U mšic to zatím nemám dostatečně vyzkoušené. 
Hnojení ovocných stromů, 22.6.2021
Pěkně zapršelo. Tím pádem se slimák nejenom nadšeně smýká po mýtině, ale i po všem, co by mohl zkonzumovat. Nejlépe nějaké ty výpěstky zahrádkáře, že. Nechci tady radit, jak posolit slimáka, stejně jako chutnou bramboru, ale právě proto, že zapršelo... celý příspěvek >
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 22.6.2021 Obsahuje fotku
Jedna z mých velmi oblíbených odrůd je EARLY REDHAVEN. Zmátořila se z odumírání pupenů a letos se podařila i dobrá ochrana proti kadeřavosti, což neplatilo všude. Ale "čistá" je i Michaela, Earliglo i samotné RH. 
Tardibelle, 22.6.2021 Obsahuje fotku
Jen připomínám, že TARDIBELLE má opět v nabídce zahradnictví Spomyšl. 
Meruňky 2021, 22.6.2021 Obsahuje fotku
Dobrý den. Takže suma sumárum, vybarvené je Tsunami a některé plody Thyrinthosu, jinak je všechno ostatní zelené. Thyrinthos pravděpodobně není vůbec žádný Thyrinthos. Je to původně falešná Rubista z Kruhu u Jilemnice (viz. vlákno "Falešná" Rubista.... celý příspěvek >
Tsunami, Auroru nebo Radku? Co rodí nejdříve?, 20.6.2021 Obsahuje fotku
Plod Thyrinthosu vyfocený v minulém příspěvku jsem slupnul jako malinu. Přece jen první meruňky jsou první meruňky. Nebylo by od věci plody této sorty kapku podtrhnout, třeba jako Spring Blush, než zfádní. Tsunami jde do oranžova, ale taková Pricia,... celý příspěvek >
Spala ci nespala, 20.6.2021
Máte pravdu, spála letos skutečně nespala. Dokonce už je i na jabloních. Z třešní je napadená Kordia, ale jiné odrůdy ne. Černé fleky na listech hrušní mám místy každoročně taky, ale nebude to pravděpodobně nic závažného, jelikož k velkému šíření... celý příspěvek >
Tsunami, Auroru nebo Radku? Co rodí nejdříve?, 20.6.2021 Obsahuje fotku
Zdravím z Východolabské tabule, dobrý den. Tady horký vzduch přece jen přinutil první meruňky k jakémusi počátku vybarvování, ale prozatím jasně vítězí čerešně a polní jahody. U Thyrinthosu jsou žluté zatím jenom špičky plodů, Tsunami přechází... celý příspěvek >
Crimson Snow, 13.6.2021
Spoločnost Kiku predstavila v Berline novu odrodu jablko Crimson Snow, je chrumkave štavnate vyvažena chut cukrov a kyselin.Tato odroda vykazuje velmi dlhu dobu pri skladovani. Předřečník se nemusí stydět, že koupil ovoce v Lidlu. Koupil jsem tam... celý příspěvek >
A co vaše mšice?, 13.6.2021
Prubnul jsem Kukym preferovaný SANIUM SYSTEM, ale jen lokálně a hlavně preventivně na výhony nových a slabě rostoucích stromků. Proti mšicím a u broskvoní proni obaleči východnímu, který poškozuje vrcholky nových výhonů. Možná, že je na něj ještě... celý příspěvek >
Opylovač Rivan, 13.6.2021
Rivanu bylo sice hodně, ale byl drobný a málo kvalitní. Těším se na červenající Karešovu a pak hned na Burlata. 
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 12.6.2021
Listová hnojiva jsou pro mě naprostá zbytečnost. Těžká místní chloróza je předzvěstí konce stromku na broskvoňovém semenáči. 
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 12.6.2021
Letos jsem síran amonný nerozhazoval, místo něj jsem dával granulovaný kravský hnůj. Díky dostatku vláhy výhony broskvoní narůstají pěkně. Do dešťovky v sudech přidávám občas kristalon gold a je to na růstu znát. Chlorózou zasažená místa samozřejmě... celý příspěvek >
Další diskuze:  146147148149150>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika