Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Meruňky 2021, 2.7.2021 Obsahuje fotku
Moje plody ORANGERED před dvěma lety jsou na fotkách v tomto odkazu. Orangered je chuťovka, možná moje nejoblíbenější meruňka. Goldrich nepřeplodil, plody budou jistě velké. I přes vlhké počasí suchá skvrnitost nikde na meruňkách nepostupuje.... celý příspěvek >
Tomcot, 2.7.2021 Obsahuje fotku
TOMCOT právě teď.
Meruňka Veselka, 2.7.2021 Obsahuje fotku
Kde jsou ty časy, když jsme si s Jirkou v tomto vlákně pochutnávali na Veselkách. I tento rok plody odrůdy VESELKA začínají opět předčasně padat (vz. vlákna Veselku či jinou odrůdu meruňky? Anebo dvojí vlákno s názvem Veselka  - deformace plodů... celý příspěvek >
Marhule na sever, 29.6.2021
Tady u mě se to obejde bez opatření. Rozhoduje většinou jen pozdější kvetení broskvoní a lepší odolnost zvonkovitých květů broskvoní. Pokud tedy nejde o neodolné moderní odrůdy typu Royal Glory. 
Elegant Lady, 29.6.2021
Snad nepřijde nějaká šílenost a broskvové žně budou. Co se týče Symphonie, tak tu už nemám. Na některých místech stromky prostě nerostou. Před tím byl na tom samém místě Harbinger a pak dvě Symphonie a všechno je kapud. Zvláštní je, že stromek zajde... celý příspěvek >
Meruňka Tsunami, 29.6.2021 Obsahuje fotku
Jak tak koukám v tomto vlákně, první plody jsem měl na Tsunami před dvěma lety, a byly i více do červena. Co se týče Thyrinthosu, tak ani největší plody nedosahují lahodnosti Tsunami. 
Wonder Cot, 29.6.2021 Obsahuje fotku
Pro pana MH. Wonder Cot vypadá momentálně takto.
Elegant Lady, 29.6.2021 Obsahuje fotku
Rozhodně nemůžu tvrdit, že tato odrůda je odolná proti kadeřavosti. Nejedná se o velký stromek, takže jsem se domníval, že byl proti kadeřavosti "omyt" dostatečně, ale nebyl. Kadeřavost na něm byla v minulém roce dost silná. Jedná se ovšem o velmi... celý příspěvek >
Meruňky 2021, 29.6.2021 Obsahuje fotku
Jak to vypadá, tak nikomu na zahradě žádné meruňky nezrají a já budu mít po Tsunami a Thyrinthosu taky pauzu. Z Tsunami jsem opravdu překvapen. Nějaký čas jsem si "hřál na prsou falešný stromek", takže moje reakce na tuto odrůdu jsou opožděné. Mezi... celý příspěvek >
Marhule na sever, 28.6.2021
Do "povinné výbavy" každého milovníka meruněk by měla patřit meruňka TSUNAMI a to i přes to, že poskytne úrodu jen jednou za "X" let. Je totiž prozatím bezkonkurenčně nejchutnější červnová marhulka. Když se totiž zadaří, poskytne mnoho meruňkové... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 28.6.2021
Dovolím si hovořit za běžného spotřebitele, jako je například pan Slováčik, který kupuje chemikálie pro zahradu v obchodě. Tím pádem ho nebudeme zatěžovat žádným Orvegem, Cabriem Duem a ničím, co se nedá běžně koupit. Co se týče mědi, tak nemluvím o... celý příspěvek >
Rajčata 2021, 27.6.2021
V minulém roce jsem to nestřídal. Zhruba po 14 dnech jsem dával 3x Ridomil a pak v podobném intervalu 3x Ortivu. Měď mně není sympaická z důvodu modrého povlaku a delší OL (ochranná lhůta). Žádné speciální fungicidy jsem taky nesháněl, jen Ridomil a... celý příspěvek >
Avalon Pride, 26.6.2021 Obsahuje fotku
AVALON PRIDE - Vaše názory? 
Vždycky Redhaven, 26.6.2021 Obsahuje fotku
Letos bych prozatím vyzdvihl dobrou odolnost proti kadeřavosti při běžném ošetření. Postřiky sice byly čtyři, ale ne všude to stačilo, u RH ANO. 
Moravia, Gracia, Lednická žlutá, 26.6.2021 Obsahuje fotku
Moravia se letos také snaží něco předvést, i když to tady u mě nemá zrovna jednoduché. Zajímalo by mě z čeho vznikla. Je to taková ranější Elberta? Podle horšího vybarvování možná ano.  
Další diskuze:  141142143144145>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika