|
Meruňky 2021, 2.7.2021 Moje plody ORANGERED před dvěma lety jsou na fotkách v tomto odkazu.
Orangered je chuťovka, možná moje nejoblíbenější meruňka. Goldrich nepřeplodil, plody budou jistě velké. I přes vlhké počasí suchá skvrnitost nikde na meruňkách nepostupuje.... celý příspěvek > |
|
Tomcot, 2.7.2021 TOMCOT právě teď. |
|
|
|
Meruňka Veselka, 2.7.2021 Kde jsou ty časy, když jsme si s Jirkou v tomto vlákně pochutnávali na Veselkách. I tento rok plody odrůdy VESELKA začínají opět předčasně padat (vz. vlákna Veselku či jinou odrůdu meruňky? Anebo dvojí vlákno s názvem Veselka - deformace plodů... celý příspěvek > |
|
Marhule na sever, 29.6.2021 Tady u mě se to obejde bez opatření. Rozhoduje většinou jen pozdější kvetení broskvoní a lepší odolnost zvonkovitých květů broskvoní. Pokud tedy nejde o neodolné moderní odrůdy typu Royal Glory. |
|
Elegant Lady, 29.6.2021 Snad nepřijde nějaká šílenost a broskvové žně budou. Co se týče Symphonie, tak tu už nemám. Na některých místech stromky prostě nerostou. Před tím byl na tom samém místě Harbinger a pak dvě Symphonie a všechno je kapud. Zvláštní je, že stromek zajde... celý příspěvek > |
|
Meruňka Tsunami, 29.6.2021 Jak tak koukám v tomto vlákně, první plody jsem měl na Tsunami před dvěma lety, a byly i více do červena. Co se týče Thyrinthosu, tak ani největší plody nedosahují lahodnosti Tsunami. |
|
Wonder Cot, 29.6.2021 Pro pana MH. Wonder Cot vypadá momentálně takto. |
|
Elegant Lady, 29.6.2021 Rozhodně nemůžu tvrdit, že tato odrůda je odolná proti kadeřavosti. Nejedná se o velký stromek, takže jsem se domníval, že byl proti kadeřavosti "omyt" dostatečně, ale nebyl. Kadeřavost na něm byla v minulém roce dost silná. Jedná se ovšem o velmi... celý příspěvek > |
|
Meruňky 2021, 29.6.2021 Jak to vypadá, tak nikomu na zahradě žádné meruňky nezrají a já budu mít po Tsunami a Thyrinthosu taky pauzu. Z Tsunami jsem opravdu překvapen. Nějaký čas jsem si "hřál na prsou falešný stromek", takže moje reakce na tuto odrůdu jsou opožděné. Mezi... celý příspěvek > |
|
Marhule na sever, 28.6.2021 Do "povinné výbavy" každého milovníka meruněk by měla patřit meruňka TSUNAMI a to i přes to, že poskytne úrodu jen jednou za "X" let. Je totiž prozatím bezkonkurenčně nejchutnější červnová marhulka. Když se totiž zadaří, poskytne mnoho meruňkové... celý příspěvek > |
|
|
|
Rajčata 2021, 28.6.2021 Dovolím si hovořit za běžného spotřebitele, jako je například pan Slováčik, který kupuje chemikálie pro zahradu v obchodě. Tím pádem ho nebudeme zatěžovat žádným Orvegem, Cabriem Duem a ničím, co se nedá běžně koupit. Co se týče mědi, tak nemluvím o... celý příspěvek > |
|
Rajčata 2021, 27.6.2021 V minulém roce jsem to nestřídal. Zhruba po 14 dnech jsem dával 3x Ridomil a pak v podobném intervalu 3x Ortivu. Měď mně není sympaická z důvodu modrého povlaku a delší OL (ochranná lhůta). Žádné speciální fungicidy jsem taky nesháněl, jen Ridomil a... celý příspěvek > |
|
Avalon Pride, 26.6.2021 AVALON PRIDE - Vaše názory? |
|
Vždycky Redhaven, 26.6.2021 Letos bych prozatím vyzdvihl dobrou odolnost proti kadeřavosti při běžném ošetření. Postřiky sice byly čtyři, ale ne všude to stačilo, u RH ANO. |
|
Moravia, Gracia, Lednická žlutá, 26.6.2021 Moravia se letos také snaží něco předvést, i když to tady u mě nemá zrovna jednoduché. Zajímalo by mě z čeho vznikla. Je to taková ranější Elberta? Podle horšího vybarvování možná ano. |
|