|
A co vaše višně?, 7.7.2021 A co Vaše třešňovišně na zahrádce? Pochutnávám si na té Královně Hortenzii a vynikající bude v dalších letech i ta Sladkovišeň raná.. To budou zřejmě moje TOP odrůdy. Érdi a Ujfehertoi nějak nechápu. Na mě moc kyselé, než zčernají a trochu zesládnou,... celý příspěvek > |
|
A co letos plíseň okurková?, 7.7.2021 Tak jsem nakonec okurky postříkal Magnicurem energy a rajčata klasicky "Pepíčkem" (Ridomil Gold MZ Pepite). |
|
|
|
A co letos plíseň okurková?, 7.7.2021 Ridomil je jak na rajčata, tak na okurky. "Z jedný vody na čisto" proti plísni okurkové na okurkách, tak proti plísni bramborové na rajčatech. Já rajčata nechám bejt a postříkám jen okurky zbytkem Magnicuru energy. Ortiva je taky na rajčata i na... celý příspěvek > |
|
A co letos plíseň okurková?, 6.7.2021 Správná otázka. Po plísni bramborové na rajčatech ani vidu ani slechu, za to na listech okurek už se něco málo objevilo. Do chemizace se mi nechce, ale na ekologicky vypěstované okurky to nevypadá. I když určitě bych ještě bez postřiku něco... celý příspěvek > |
|
Spring blush, 6.7.2021 Auroru už nemám, ačkoliv ještě začala znovu obrůstat dole nad roubováním. Škoda jí. V lerošním štědrém meruňkovém roce by jistě uspěla tak jako ostatní meruňky. |
|
Lilly Cot, 6.7.2021 Typoval bych, že tahle odrůda od firmy COT International zrající pravděpodobně až po Leskoře těžko uspěje. |
|
Velmi rané broskve, 6.7.2021 Do zralosti prvních žlutomasek daleko. |
|
Meruňky 2021, 6.7.2021 Naděje na Soledane pořád ještě žije. |
|
Spring blush, 6.7.2021 A jak jste byla spokojená s kvalitou? Nemám žádnou výběrovou velikost, ale prozatím je Spring Blush chutnější než poslední plody Tsunami. Na meruňkovější Leskory to nestačí, ale kdo ví, jaké letos Leskory budou. |
|
Leskora, 6.7.2021 Jeden z pilířů meruňkové sezóny - LESKORA ještě není zdaleka zralá. Přitom kolikrát uzrávala už koncem června. Když tak procházím tímto vláknem, jsem až sám překvapen, jak vzhledná je tato odrůda meruňky. |
|
|
|
Wonder Cot, 6.7.2021 Jediný plod na dvouletém stromku Wonder Cot dozrál. Každá odrůda zrající před Leskorou je pro mě velice cenná. |
|
Tomcot, 3.7.2021 Ať se Vám taky daří, pane mino. Jsem rád, že alespoň na odrodu marhuľky TOMCOT jsou nějaké ohlasy. Dva plusy a dva mínusy od čtyřech pěstitelů, to je na zdejší poměry velký úspěch. (Vzpomínám si jen na čtyři, možná jich bude víc) |
|
Co je to za chorobu?, 3.7.2021 To se pletete, pane SPCH II nebo-li pane 91.196. Hustá výsadba a minimum prostoru, přesto tady meruňky prosperují se všech ovocných druhů nejlépe. Kolem největšího stromu VP mám například dalších pět stromků meruněk. Když tady vidím na fotkách ty... celý příspěvek > |
|
Co je to za chorobu?, 2.7.2021 Příčinou je pravděpodobně nevhodná, utužená půda.
To já bych musel mít už většinu meruněk kapud. "Kapou" tady v nevhodné půdě jen broskvoně. Meruňky většinou na myrobalánech, ale i na semenáčích nikoliv. Drží i takový Orangered na Montlaru.... celý příspěvek > |
|
Marhule na sever, 2.7.2021 Podle mě jsou Veharda i Harogem velmi chutné meruňky. Viz. vlákna Veharda, Harogem. |
|