Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kordia je nepřekonaná, 11.7.2021 Obsahuje fotku
KORDIA je dezertní chrupka, neváhejte.
A co vaše višně?, 11.7.2021
Je mi jasné, že existují i nasládlé kyselky, setkávám se s nimi každý rok na různých místech. Favorit i Záhoračku jsem kdysi předčasně zlikvidoval. U Favoritu to asi mrzí víc. Záhoračka na mě byla už moc velký "kočkopes". Jak jsem kdysi psal, v... celý příspěvek >
Meruňka Veselka, 11.7.2021 Obsahuje fotku
Nezlobte se na mě, ale veselská marhuľka VESELKA je také stále ještě ve hře. Možná se stane zázrak podobný jako s Domácími švestkami a starší stromy se ze šarky vzpamatují. Veselka je chuťově velmi vydařená a navíc z časněji kvetoucích meruněk velmi... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 10.7.2021
Do určování třešní bych se taky nepouštěl. Že mě znovu tak uchvátí ta KORDIA jsem nečekal. Naprostá třešňová královna. Vývozní artikl. Nemít ji na zahradě je chyba.
Velmi rané broskve, 10.7.2021 Obsahuje fotku
A za pár dní už to vypadá jinak. Výborný Harbinger, stálice mezi nejranějšími žlutomaskami půjde pomalu do finále.
Merunka Radka, 10.7.2021 Obsahuje fotku
Meruňka Radka se určitě nemůže pyšnit označením "Aramis", ale je velice chuná, stejně jako Leskora, ne-li chutnější. 
Meruňka Tsunami, 10.7.2021 Obsahuje fotku
Poslední plody Tsunami jsou stále ještě ve hře.
Leskora, 10.7.2021 Obsahuje fotku
Plody Leskory mají sice hrubší konzistenci dužniny, například než Tsunami, ale chuť je fakt typicky meruňková, výborná. 
Meruňky 2021, 10.7.2021 Obsahuje fotku
Plod na fotce byl schovaný pod listy, takže nemá červené líčko, ale přesto si myslím, že se jedná o Soledane. Doba zralosti by odpovídala. I když záměn je samozřejmě celá řada. 
Leskora, 10.7.2021 Obsahuje fotku
Nějaké Leskory sice díky lijákům mírně popraskaly, ale i tak je Leskora dosti kvalitní českoamerická meruňka. Letos zpoždění v dozrávání asi 10 dní. Největší předností je její ranost. Později zrající odrůdy už mají velkou konkurenci.
A co letos plíseň okurková?, 10.7.2021
Něco jiného je ukončit chemizaci například meruněk a broskvoní v dubnu nebo květnu a něco jiného je udržovat chemicky při životě rajčata nebo okurky celé sklizňové období. Naštěstí mám nějaká odolnější rajčata, která ošetřovat chemikáliemi nebudu.
A co vaše višně?, 7.7.2021
Nebude to platit tak docela. Jsem si jist, že konečná chuť určitých kyselek je i částečně sladká. Určitě by taková měla být Érdi B., Köröšská, Záhoračka - ta je hodně specifická, i když je to pomologicky pravá višeň - kyselka. 
Merunka Radka, 7.7.2021 Obsahuje fotku
Pěstuje vůbec ještě někdo meruňku RADKU? Ani neznám přesný původ této odrůdy. Je dosti raná, většinou zraje na přelomu června a července společně s Leskorou. Je citlivější na vymrzání pupenů v předjaří, ale hlavně se právě na prvním stromku Radky... celý příspěvek >
Maliny - osvedcene odrody 2018, 7.7.2021
Nemám už teď přehled o novějších odrůdách, ty staré ale letos pěkně zaplodily. Nejvíc mně pořád stejně chutná ta ZEVA dvojka. Malinoostružina Tayberry se mi zdá dost kyselá.
Kordia je nepřekonaná, 7.7.2021
Kordia měla sice sem tam moniliový úžeh, ale to co zbylo a dozrává je senzační. Neznám chutnější třešeň. Granát likviduju, to se nedá srovnat. U nového stromku třešně nevím, jestli to není jen VAN a nikoliv Těchlovan.
Další diskuze:  141142143144145>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika