|
Elegant Lady, 1.9.2021 Tahle broskvoň dozraje vždycky, protože to dozrávání zbytečně neprotahuje až někdy do řijna. |
|
Gascoigneho šarlatové, 1.9.2021 Všechny plody na roubu poškozené buď ptactvem nebo hmyzem. Škoda. |
|
|
|
Broskvoň LOLITA, 1.9.2021 Díky, Mončo. Já už jednu Tardibelle mám, tak teď budu mít druhou, co nedozraje. Klukům jsem poslal výhony na očkování, tak ať jsi to nedozrání kucí užijou taky. Ona je to taková rariita, jelikož nějaký pán tady prohlašoval, že Tardibelle v... celý příspěvek > |
|
Aký má problém?, 1.9.2021 Nádherná šárečka, jak vyšitá. Tady jí mám už dlouho. Momentálně jsou horší obalovači a moniliová hniloba. |
|
Broskvoň LOLITA, 1.9.2021 Moniko, plody, které jsem vyfotil na Lolitě pravděpodobně letos vůbec nedozrají. Pokud existuje broskvoň Lolita, která má zrát na přelomu června a července, tak to ten můj stromek určitě není. Oproti Itálii bych viděl rozdíl ve zralosti maximálně... celý příspěvek > |
|
Nezralá rajčata - vaření?, 1.9.2021 Můj známy byl taky postižený tou rajskou manií.Doktor se ho ptal, když přišel s nějakým problémem, jestli jí rajčata a on mu odpověděl jistě pane doktore, několik denně. A on mu odpověděl, tak je nejezte
To se lehce řekne. Když ona je to taková... celý příspěvek > |
|
Zelena rengloda, 1.9.2021 Jak jste na tom se ZR? Nakonec to půjde? Oceňuju letos ringlotu Oullinskou. |
|
Zimmerova, 1.9.2021 Tahle staroněmecká pološvestka přinesla letos pár menších plodů. Špatné rozhodně nejsou. |
|
Meruňky 2021, 1.9.2021 Takže to vypadá, že Farhial v budoucnu určitě dozraje i tady u mě. Pokud jde o SRG a Venus, tak vypadají u mě obě stejně, takže to bude jedna odrůda. Chystám se postříkat všechno Magnicurem Quick. Prolectus jsem vyplácal na jaře proti spále. Tady ho... celý příspěvek > |
|
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 31.8.2021 A co Vaše HANITA? Mě nezklamala ani letos. |
|
|
|
Bergerac, Bergeval, Bergarouge, Tardicot, 31.8.2021 Konečně jsem se dohrabal k prvním plodům TARDICOTU a jrozhodně to nejsou žádní obři. Překvapuje ale velmi dobrá chuť, ostatně jako u všech těhle odrůd typu Bergeron. |
|
Meruňky 2021, 31.8.2021 To máte pravdu a nedozraje letos zřejmě nejenom Farclo. Mám Farclo malý stromek, tak se snad příští rok přesvědčím sám. |
|
Chrudimská, 31.8.2021 Nevím, pane 234.37. Prozatím malá plodnost. Plody praskají, jak vidno z fotky. V úvodním příspěvku tohoto vlákna se například píše:
Napadení monilií bylo nadprůměrné. Vrcholem byl loňský rok, kdy šarkovité plody byly doslova nechutné. Letos... celý příspěvek > |
|
Broskvoň LOLITA, 31.8.2021 Nevím, jestli vůbec nějaká broskvoň Lolita existuje. Místo Lolity mně pravděpodobně poslali Tardibelle, což je velmi pozdní broskvoň. Při osobní návštěvě Spomyšle jsem si tam minulý rok koupil Big Top a Sugar Time s visačkou Plantexu. Big Top letos... celý příspěvek > |
|
Azura, 31.8.2021 Já se snad nakonec budu na tu AZURU docela těšit. Plody sice prostě nezesládnou a nezesládnou, a na Vysočině by mě hnali, jelikož pro ně není dost sladká ani Hanita, jenomže ona ta kyselost není kyselostí nezralého ovoce, ale jaksi "geneticky... celý příspěvek > |
|