Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoň O´Henry, 15.9.2021 Obsahuje fotku
Dnes jsem koštoval první zralý plod. Kvalita slušná. Co se týče moniliové hniloby, tak letos hodně plodů pozdnějších broskví bylo napadeno moniliovou hnilobou v místě s výskytem sazovitosti. Takže nejenom hmyz, ale jedna "houba" střídala druhou.
Švestky 2021, 15.9.2021
Ano, to je pěkné. Co se týče toho, co tady mám já, tak musím přiznat, že před Toptaste dávám momentálně přednost bulharské GABROVSKÉ, která snad nejvíce ze všech pološvestek připomíná chuť pravých Domácích švestek. Pokud likvidujete Stanley, zkusil... celý příspěvek >
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 15.9.2021
Dočasný odpor k fungicidům jsem získal před lety, kdy jsem přehnal koncentraci Ridomilu a plody dlouho po aplikaci stále zapáchaly. Proto jsem například ani nepoužil INFINITO, které kdysi doporučoval pan Vinšálek, ale Kuky napsal, že je z plodů... celý příspěvek >
Nesouhlasím s názorem, že se plíseň v této době nešíří a tudíž není potřeba aplikovat fungicid. Naopak po ukončení působení posledního postřiku rajčata masivně hnědnou. Nikoliv nyní, ale minulý rok to tak bylo. Takže vše, co vykazuje nyní nějaké... celý příspěvek >
Toptaste, 15.9.2021
Co se týče chuti Toptaste, tak to jistě není žádná "jalovina", ale naopak silná, plná švestková chuť. Dáte si pár plodů a máte dost. Málokdy hrozí, že utrhnete málo vyzrálý "jalový" plod, což je určitě přednost. Někdy, jako například letos dužnina... celý příspěvek >
S tím, co se tady píše, naprosto nesouhlasím. Stejně jako v minulém roce, kdy po ukončení postřiků koncem srpna, mně v půlce září všechno kompletně zhnědlo, tak i nyní je to podobné. Prozatím to není v tak velké míře, takže co je napadené, odstraním,... celý příspěvek >
Švestky 2021, 13.9.2021
Jaký vliv má současné sucho na plody, to nevím. Od pecky nejde ani Stanley ani Toptaste. Jinak měkké Stanleye jsou sladké dost, stejně jako "syté slaďáky" Toptaste. Silně přeplozená Gabrovská je i přesto kvalitní chutná a aromatická. Výborné jsou... celý příspěvek >
Cresthaven dozrává, 9.9.2021
O Talentu jsem taky původně uvažoval, ale má delší OL, myslím 14 dnů. Sice smrdí, ale po těch 14 dnech by to asi už nikdo nepoznal. Proti moniliové hnilobě jsem letos stříkal poprvé a to i švestky President, Presentu, Elenu. 
Čistecké lahůdkové, 9.9.2021
Na některých plodech trochu té růžové je. Mám roubek už pár let i v Pardubicích, ale často na plody zapomenu a jsou pak už moučnaté, ale jinak je to stará americká chuťovka, takže záměna by se měla poznat,
Nezralá rajčata - vaření?, 7.9.2021
Je to jako s se sadlem, máslem, vajickama atd. Kolik si toho každý naloží, je jen jeho věc S ukládáním cholesterolu v cévách to nemá každý stejné. Co se týče pálení žáhy, tak někde se uvádí, že syrová rajčata působí v žaludku spíše zásaditě,... celý příspěvek >
Co je to za odrudu jablek, 7.9.2021
v téme Kidd's Orange ju niekto prirovnal k chuti sladkých cukríkov Bon pari. To by možno aj sedelo Těžko popíšete specifickou chuť, takže snad vzdáleně toto přirovnání. Ve vlákně mám i fotky, kde zvlášť na jedné je patrný specifický tvar několika... celý příspěvek >
Nezralá rajčata - vaření?, 5.9.2021
To nebude asi žádný pan doktor. Je to okopírované z internetu. To znamená, že na jedné straně jsou nežádoucí účinky nadměrné konzumace rajčat: Ledvinové kameny, otoky kloubů, pálení žáhy a na druhou stranu se před pár lety psal pravý... celý příspěvek >
Hrušky 2021, 1.9.2021 Obsahuje fotku
A co Vaše hrušky? 
Nezralá rajčata - vaření?, 1.9.2021
Ale tohle jsou moje vlastní rajčata, není v nich nic chemického Abych pravdu řekl, pane Milane, tak já ty odolné odrůdy asi už pěstovat nebudu. Dopřeju si jen neodolné chuťovky a nakonec i to Tornádo. Podívejte se, co KUKY za ty roky zbaštil... celý příspěvek >
Velvet, vše co o ní víte, 1.9.2021
A co falešná VELVET Standy von Königga? Tedy falešná z Baumaxu na myroši. Je to jen další Cresthaven? Obě jsou ještě nezralé, jak pravý "krestík" tak i tato /"baumax" broskvoň. 
Další diskuze:  131132133134135>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika