Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Tardibelle, 28.9.2021 Obsahuje fotku
S dozráváním Tardibelle to bude každoročně asi horší. Prozatím jsou teploty poměrně příznivé. Vypadá až na říjen?
Broskvoň O´Henry, 28.9.2021 Obsahuje fotku
Vítám Vás u dalšího dílu seriálu s názvem: Jakou broskvoň? Respektive jakou velmi pozdní broskvoň. Vzhledem k tomu, že je minimální výběr "Guglemín, Fairtajmů" a spol. mohli by jste si pořídit alespoň broskvoň O´Henry. Pokud ovšem nezmizela z... celý příspěvek >
Vonka, 27.9.2021 Obsahuje fotku
Podívejte se na ty krásné hrušky. Škoda, že Vonku nikdo nepěstuje, ať už by napsal o plodech cokoliv. 
Vlaška končí, 27.9.2021 Obsahuje fotku
VLAŠKA mně připadá rok od roku stále chutnější. Ten, kdo si jí kvůli PPV nemohl vypěstovat, může velice litovat. Na Vysočině je až překvapivě kvalitní. Její dokonalost chuti spočívá v harmonii. Sladká, švestkově aromatická, vyvážená. Nevím, jakou... celý příspěvek >
Hrušky 2021, 27.9.2021 Obsahuje fotku
Já už začínám postupně konzumovat Dicolor. Česrtvě utržená ze stromu má skvělou osvěžující ovocně sladkou chuť. Jsem docela překvapený že už dozrávají, čekal jsem že tento rok budou zralé později. Naprostý souhlas, pane Poole, moje řeč. Měknou... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 27.9.2021 Obsahuje fotku
Tato podivná Charneuská má chuť spíše jako Pařížanka. Ovšem jednak jsem Pařížanku už mnoho let nejedl, a jednak se Pařížanka sklízí koncem řijna až začátkem listopadu a jedná se o pozdně zimní hrušku. Tyto plody na fotkách jistě nepatří žádné pozdně... celý příspěvek >
Hrušky 2021, 24.9.2021 Obsahuje fotku
Nemáte problém s plodomorkou hruškovou? Viz. vlákno s názvem Plodomorka hrušková. Je třeba použí insekticid na "bílé poupě". U mě letos bez problémů. Něco se vždycky objeví, ale při použití insekticidu v mnohem menší míře.
Broskvoň O´Henry, 24.9.2021 Obsahuje fotku
Dozrála velmi pozdní žlutomasá broskvoň O´Henry.
Pozdní odrůdy meruněk, 20.9.2021
Fardao mám ze Spomyšle, protože ho nikde jinde neměli. Farhial a Farclo mám od soukromého pěstitele, ale jelikož i od něj už mám jednu záměnu, tak není nic jisté. 
Kometa, santa rosa alebo ozark premier, 19.9.2021
600 metrů máme na Vysočině. V zimě větší mrazy a na jaře zase mrazy častější než v Polabí, takže častěji květy zmrznou. Teplomilné jabloně jako například Topaz tam má takovou kyselost, že jsou plody často nepoživatelné. Výhoda je menší poškození... celý příspěvek >
Pozdní odrůdy meruněk, 19.9.2021
To je určitě velká věc mít v tuto dobu dozrávající meruňky. Jabka, hrušky, švestky a sem tam nějaká broskev, ale takto pozdní meruňky jsou novinkou posledních let. Fardao mám ze Spomyšle, takže není vůbec jisté, co se na stromku v budoucnu ukáže za... celý příspěvek >
Hrušky 2021, 19.9.2021
Je možné použít přípravky, které se aplikují proti strupovitosti jabloní a hrušní a současně mají dobrou účinnost i na rzi. Chemická ochrana by se měla uskutečnit v době před květem a krátce po odkvětu hrušní. Myslíte, že je takový problém použít... celý příspěvek >
Farely - Farbaly - Farhial, 18.9.2021
To určitě. Farhial je jasná volba, jak se zdá.
Určení jablka, 17.9.2021
Nebo kupříkladu ve vlákně "slivoň neznámá?". Je možné, aby ta červená bluma identifikovaná jako Malvazinka vydržela na stromě až do půlky září, i když je to tedy v 625 metrech? Když ano, tak může Oullinská renglóda vydržet v podobné nadmořské výšce... celý příspěvek >
Určení jablka, 17.9.2021
Weathy to bych si dal říct, panečku, ale "těžko Anežko". Každopádně díky za snahu. Jinak všechno může být zavádějící, pruhy i chuť. Například Krasava byla dost nakyslá a třeba vůbec taková není. První plody Holiday v Pardubicích mají krásné ojínění... celý příspěvek >
Další diskuze:  126127128129130>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika