|
Tardibelle, 1.10.2021 Čásečně je to stále "zelenina", ale při omaku část plodu už měkne. Rozkrojit se dá a slupnout jakbysmet, ale pořád to není ono. |
|
Spartan, 1.10.2021 Otrhal jsem poslední Spartany. Stále tedy žiju v domnění, že se jedná o Spartan. Pokud máte jiný názor, tak ho uveďte. |
|
|
|
Desert, 1.10.2021 Oprotti Rozele na Vysočině lje to bída. Tady v Pardubicích opadaly už bůhví kdy..Z "koxovatelných" odrůd mně zůstává jen Kidd´s Orange, které taky silně hnije a "Bláhovka".Das ist wenig. To je málo. |
|
Biogolden, 1.10.2021 Příznivcem Biogoldenu je pan MIKEŠ13, V nabídce ho má stále i Fytos Plzeň. |
|
Red Prince / Red Jonaprince, 1.10.2021 Není to zvlášní, že se nejedná o žádnou červenou mutaci a přesto jsou plody takto tmavé? Asi ne. |
|
Tardibelle, 1.10.2021 Možná to do "zámrzu" dozraje, Jirko a Martine. Pro mě stále ještě trvá "milostivé" léto, i když dneska poprvé udeřila ranní teplota pod 10°C. a dala vědět o tom, že konec "tepla" se neodvratně blíží. Před den ale ještě "kraťasy a... celý příspěvek > |
|
Tango, 1.10.2021 Neznám ani pana Kumštiu, Buzrlu, Přasličáka a ani pana Matejska. Na fokách není Topaz, ale TANGO (Topaz x Angold). Škoda, že takhle silně neroste roub Mac Intoshe. Tango se silným růstem mezi ostatními rouby prosadí hravě. Co to bude, až to bude, si... celý příspěvek > |
|
Švestky 2021, 1.10.2021 Dobrý den. Mně osobně se švestky začnou scvrkávat u stopky, když jsou přezrálé. Dužnina je pak sušší, ale spíše sladší. S oblibou se při nedozrání švestek označuje za viníka "šarka". Paradoxně mně tady ale nedozrává vůči šarce imunní JOJO, nebo... celý příspěvek > |
|
Hrušky 2021, 30.9.2021 Výsledek včerejší degustace vyobrazených hrušek. Tvary sice neodpovídají, ale dostal jsem potvrzeno, že Charneuská by měla být Charneuská. Amfora tvarově taky neodpovídá, ale zřejmě se o záměnu nejedná.
VILA - nebyla ještě zcela máslovitá... celý příspěvek > |
|
Jonathan, 30.9.2021 Z těhle mojich plodů už žádní větší "červenáčci" letos nebudou. Ale je dobře, pane Waltře, že jsme Vás přilákali i do ovovnářské sekce. |
|
|
|
Rajka, 30.9.2021 Rajky z Vysočiny vypadají letos taky obstojně. |
|
Moniliová hniloba, 30.9.2021 Použil jsem Horizon a Teldor. Na JOJO Teldor. Je to opravdu znatelná prevence. Bohužel JOJO stále visí a i když nehnije, tak stejně jsou plody málo sladké. Jeden je "jakž takž" a pět dalších je bez cukrů. Do kamen s takovým "dřevem". Letos budu... celý příspěvek > |
|
Temano, 30.9.2021 ...chuť zatím hodnotit nebudu
To nevěstí nic dobrého. Temano mám taky, tak doufám, že to nebude chuťově něco jako ty novější německé pseudo švestky. |
|
Red Prince / Red Jonaprince, 30.9.2021 Takové Jonaprince se dokáže vybarvit i tady v Pardubicích. |
|
Jarka, 30.9.2021 Včera jsem taky chutnal Jarku. Chuť je příjemně nasládlá hned při utržení. Vybarvení slabé. |
|