|
Příspěvky uživatele - 70.240
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Kadeřavost broskvoně 2022, 14.2.2022 KUKY, kdybys neměl Syllit, čím bys dělal další postřiky po "mědi"? Jinak, holomráz neřádil, takže broskvoně zasazené na podzim se úspěšně probudily již začátkem ledna. Ale neříkej hop. dokud jsi nepřeskočil. | | Máme holé ruce?, 14.2.2022 Takže nic. TALENT má od 22.1. 2022 zákaz prodeje a mějte se, jak chcete. Co se týče Syllitu, tak nechápu proč jsem si myslel, že bude povolený na Slovensku do nekonečna. Za Syllit taky žádná náhrada není, kašlou na nás. | |
| | Máme holé ruce?, 14.2.2022 Může mně někdo vysvětlit proč jsou pěstitelé meruněk a broskvoní tak "týráni" z hlediska rušení fungicidů? Zrušil se Syllit, Thiram, Dithane, Horizon není dostupný v malospotřebitelském balení a teď ještě zruší tolik potřebný TALENT. Talent měl totiž... celý příspěvek > | | Rozkvétání 2022, 12.2.2022 Konečně zase jaro. | | Kadeřavost broskvoně 2022, 9.2.2022 Ale obecně platí, že raději dříve, než později!
Pánové mají dost času a místo lepší dříve než-li později, řídí se spíše opačným postupem a to lepší později než dříve a počkají si až do jara. | | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 5.2.2022
| | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022, 4.2.2022 Co takhle obyčejný JAR. A nemyslím tím Jihoafrickou republiku. | | Meruňka s pozdním dozráváním, 29.1.2022 Určitě se dočkáte "milionu" odpovědí. Už jsem to tady několikrát zmiňoval, že si cením lidí, co dokážou koupit meruňku a po čase o ní něco napíšou a vyfoti plody. Jejich příspěvky mají cenu zlata, ale je jich totální minimum. Už jsem tady dost... celý příspěvek > | | Orangered, 23.1.2022 Pravdu máte v tom, že je treba sadiť, aby bylo o čem se baviť. Jinak, já fungicid na ochranu proti moniliové hnilobě můžu použít a nemusím. Záleží na tom, jak se rozhodnu. Likvidovat například Oullinskou renglódu kvůli její velké citlivosti na... celý příspěvek > | | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 23.1.2022 To všechno hned v prvním roce po výsadbě. | |
| | Fungicidne postreky ovocných stromov, 23.1.2022 Mám taky jednu otázku. Všiml jsem si až teď v zimě, že na některých roubech jabloní jsou drobné zčernalé plůdky. To je nějaká monilie? Je jich poměrně dost. Proto jsem se divil proč některé kvetoucí rouby nic neměly. Je divné, že neodpadly, pokud... celý příspěvek > | | Orangered, 23.1.2022 Myslíte že fungicídna ochrana na plody je prospešná na ludské telo?
Zemědělská velkovýroba produkuje tolik fungicidně ošetřovaných potravin, že si s tím už hlavu nelámu. Ty z dovozu na tom jsou ještě hůř. | | Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 23.1.2022 Doufám, že na jaře něco koupíte. Zajímají mě hlavně švestky, meruňky a broskvoně. Plánuju nakonec i tu druhou Vesnu, aby měl pán klid a já taky. Jednu lotyšskou broskvoň a jednu kavkazsko iránskou meruňku. Ten pán by taky kobečně už mohl... celý příspěvek > | | Orangered, 22.1.2022 Nejvíce u mě trpí na moniliovou hnilobu plodů u švestek President, Oullinská ringlota a shluky plodů Joja. Dá se to omezit fungicidní ochranou. Zatím to praktikuju u pozdních švestek, V minulém roce vydržely až do listopadu. Nejvíce odolná na... celý příspěvek > | | Jakým směrem se bude ubírat šlechtění švestek a pološvestek?, 22.1.2022 Moderní "německé polotovary" po kterých prahnou někteří pěstitelé mají většinou dobré pěstitelské vlastnosti jako je vysoká plodnost, dobrá velikost plodů, jejich atraktivní vzhled, tolerance vůči šarce. V chuti je kvalitní tak jedna z deseti. Proto... celý příspěvek > | |
|
|
|
|