Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Lipnická švestka, 6.5.2022
Durancie také plodí až po několika letech, Mám taky nějakou podobně zázračnou odrůdu, co kvete až letos, po mnoha letech. Kupoval jsem ji jako Veeblue, ale nevím, jestli to není nějaká "pláňka". Co se týče Lipnické švestky, tak jsem tady ještě... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 6.5.2022
Sakury mají krásný vzhled, ale ta sterilní nevůně působí tak trošku uměle. Stačila by jen ta mírná vůně, co mají obyčejné třešně, když kvetou. Z těch by se snad nikdo "nezjevil", když by otevřel okno. 
Meruňky 2022, 6.5.2022
A jak dopadli meruňky na vysočině?  Tak to nemám vůbec představu kde. Pan PP u Pelhřimova měl meruňky každoročně na prach a jinak nevím kdo na Vysočině pěstuje meruňky. Ten kopec u Brna je pro mě záhada. Třeba pan ITB u Brna v podobné výšce,... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 5.5.2022
Kdyby to napsal PP, tak bych to chápal, ale Vy jako rozený optimista? 
Meruňky 2022, 5.5.2022
Z Židlochovic je Pavel CZ, to seš Ty, Pavle? Odolnost "kopce" proti mrazu je obdivuhodná. Ne každý si ale může vybrat kopec nebo nekopec. Máte nějaké hodně pozdně kvetoucí odrůdy? Leskora k nim nepatří, i když je mírně opožděná taky. 
Broskve 2022, 5.5.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den. Zdá se, že kadeřavost listů broskvoně, popřípadě broskvomandloně, se letos nekoná. Díval jsem se vedle a soused kadeřavost má, ale přesně nevím, jestli ošetřoval, nebo ne. Každopádně preventivní snaha předejít kadeřavosti se... celý příspěvek >
Vrublovanie do razstepu, 5.5.2022 Obsahuje fotku
Pokud nejsou žádné reakce na tento druh roubování, tak asi nemá smysl se na nic ptát. Naprostá nepravda je ale to, že roubování do rozštěpu je vhodné tak leda pro rybíz, angrešt nebo vinnou révu. To je s prominutím úplná blbost. Jádroviny se ujímají... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Zdravím do Kuřimi. Zajímalo by mě, jak je na tom pán z těch Hostěnic u Brna, nebo pán z Trutnovska. Tady je to samozřejmě většinou vždy mírnější, často jen vítaná probírka mrazem. Když vezmu nejraněji kvetoucí broskvoň, snad to bude ta Sagittaria,... celý příspěvek >
Přeroubování v létě, 4.5.2022
Zajímavé typy pro letní roubování. Roubování meruňka Štěp broskev a meruňka
Fortune, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Ostře sledovaná slivoň FORTUNE, a to proto, že vypadá z těch všech aziatek a pluotů nejnadějněji. Kvetla velice pěkně a i když vždycky květy těhle odrůd vypadají, že jsou všechny neopylené, tak tady možná něco bude. Kupodivu to taky nezmrzlo. Stále... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Sem tam nějaký moniliózní proutek se najde i tady, ale ne v takovém rozsahu jako u pána v Litoměřicích. 3x Signum. Perfektní situace letos. Co se týče Goldrichu tak strom roste na broskvoňovém semenáči velmi silně. Protože je právě na tomto... celý příspěvek >
Opál, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Těžko tady "udělám" takové Opály jako mívají v Globusu. Stal se ze mě spíš roubovací maniak. Třeba stromek Glostru jsem cely přerouboval. Rouby rostou, je to Novomac, Macoun, Rubelit a čtvrtý jsem si zapomněl popsat. Na větvi, kde je Opál, je dalších... celý příspěvek >
Rozkvétání 2022, 4.5.2022 Obsahuje fotku
Velká škoda, že ty okrasné třešně nevoní tak, jako například šeříky, co říkáte, pane SPCH. 
Meruňky 2022, 3.5.2022 Obsahuje fotku
Taky zdravím, Davide. U mě je na Goldrich spoleh. U některých odrůd spadne první zralý plod a je to "nebíčko v papulke", jak by řekl pan Fiala, ale další už jsou potom fádní, nebo shnijou. Goldrich praská a hnije minimálně a rozměklé Goldrichy jsou... celý příspěvek >
Meruňky 2022, 2.5.2022 Obsahuje fotku
Nemám žádné "špeky", jen běžně dostupnou klasiku. Zjistil jsem ale, že mráz poškodil něco i ve vyšších patrech. Třeba Sundrop, Harcot a Early Orange budou mít jen pár plodů, většina je spálených. Zvláštní je, že přežilo tolik plodů na Bebecu a San... celý příspěvek >
Další diskuze:  106107108109110>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika