Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
A co vaše višně?, 28.6.2022
Pane z Buchlova, v sobotu jsem se stavoval u pána z Chrudimska, a jednak jsem viděl na vlastní oči totální zkázu meruňky Pinkcot, a jednak bych možná doporučil zkusit jako jednu z višní VACKOVU (Griotte précose de Vacek). Pro mě tedy optimální chuť... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 28.6.2022
Tsunami byly kvalitní jen ty spadlé a měkké, ty utržené ze stromku byly "odvar". Podle mě zůstává nejmeruňkovější raná meruňka LESKORA. Letos meruňková fantasie, ale s málem plodů na největší Leskoře. Možná právě proto to je taková meruňková... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 28.6.2022 Obsahuje fotku
Tak nakonec měknou nejdříve plody tradičního Harbingeru. Tropické teploty přejí kvalitě meruněk i broskví. I když nejranější broskve nejdou od pecky, pro milovníky tohoto ovoce to není žádná překážka, aby si dužninu plodů náležitě vychutnali. 
Nejranější odrůdy meruněk II, 28.6.2022 Obsahuje fotku
Pěstuje někdo odrůdu meruňky ORANGERED? Není to sice meruňka nějak zvlášť odolná, ale jelikož má specifickou, delikátně sladkou chuť, zvláště pokud není mnoho plodů na stromě, je degustace plně vyzrálých meruněk této odrůdy docela zajímavý... celý příspěvek >
Velmi rané broskve, 25.6.2022 Obsahuje fotku
Jak to vypadá u Martina a u jiných pěstitelů broskví? Tady zatím nic nezměklo. Více začal vybarvovat jen ten nejtradičnější z radičních - Harbinger. 
Nejranější odrůdy meruněk II, 25.6.2022 Obsahuje fotku
Pane z Buchlova, LESKORA patří už pár let k tomu nejlepšímu mezi ranými meruňkami. Letos ji můžu přiřadit už k těm velmi raným červnovým. Začal jsem se ptát sím sebe, proč jsem v zimě rouboval do jedné z Leskor Tsunami, ale plody Tsunami, které... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 25.6.2022
Musím konstatovat, že LESKORA mezi nejranějšími odrůdami meruněk zrajících v červnu letos jednoznačně kraluje. Na takto ranou odrůdu je chuť jediněčně meruňkově aromatická a sladká.  Přisuzuji to optimálním teplotám a menší úrodě. Degustace... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 23.6.2022 Obsahuje fotku
Parafínová svíce je jistě dobrá věc. Já jsem ale rád, že se letos žádná obrovská úroda nekoná. Co se týče pána s Leskorou, kterou chce vykopat, tak těžko radit, když je tato odrůda u mě jedna z nejlepších. 
Velmi rané broskve, 23.6.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den. Springcrest už také začíná vybarvovat. Ovšem za každou odrůdu, která může dozrát před Springcrestem a Harbingerem jsem vděčný. Tak zatím snad ten Maycrest. Ani Primissimou Delbard bych nepohrdl, ale už dávno zašla. Martin může zazářit s... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 23.6.2022 Obsahuje fotku
Leskory jsou letos zralejší dříve než Tsunami. Je jich ale jen pár. Chuť božská, sladce meruňková. 
A co vaše višně?, 22.6.2022
Višně jsou pro mě záhada. Včera jsem chutnal nějaké višně, které nebyly zdaleka černé, ani nějak zvlášť tmavé červené a přitom byly poměrně dost sladké. 
Broskve 2022, 22.6.2022
Z broskvoní příjemně překvapuje brzké vybarvení již celých plodů u Maycrestu. Springcrest je proti tomu prakticky ještě "zelený". Rajčata ani okurty ještě není důvod chemicky ošetřovat, alespoň tady ne. Způsob pěstování rajčat jsem tady už uváděl.... celý příspěvek >
Nejranější odrůdy meruněk II, 22.6.2022 Obsahuje fotku
Dobrý den. Kvalita Wonder Cotu se oproti minulému roku zvedla. Zajímalo by mě, co se vyklube z vybarvujícího se "Fardaa" a Perle. Bude to Perle Cot? První spadlá Leskora, ale i polozralý Orangered je úplně jiná "meruňková káva", ale i větší úroda... celý příspěvek >
A co vaše višně?, 20.6.2022
Taková plodnost, abych probíral třešně nebo višně, tady rozhodně nehrozí. Spíše jich je čím dál míň. 
Meruňky 2022, 20.6.2022
Zapršelo krátce, ale intenzivně. Takový bouřkový normál. Díky i za to. Meruněk moc nebude, možná právě v důsledku sucha. Postřiků mám v létě už plné zuby, takže z toho budou jen postřiky na rajčata. Uvidíme, třeba se z těch veder ještě... celý příspěvek >
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika