|
South Haven, 29.8.2023 Pestuje niekto Sout Haven? |
 |
Kalene sklo a spalenie rastlín, 18.11.2021 Dobrý deň. Prečítal som si vačšinu príspevkou, ale nie je mi jasné. Bežné sklo môže spôsobiť spálenie rastlín v skleníku. Môže aj kalené sklo spáliť rastliny? Plánujem na strechu kvôli zvýšenej odolnosti použiť kalené dvojsklo. Na bočnú stenu iba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčiny Pedro F1, 17.5.2021 Sadim ich do sklenika a ozaj nepraskaju |
 |
Phytophthora infestans, 28.7.2020 Ja som poriadne postriekal 2 krat kuprikolom ked este boli male plody, t.j. naposledy niekedy v juni, a zatial vsetko v poriadku aj napriek castym dazdom. Myslim, ze som ich zaockoval |
 |
Rybíz černý, 14.6.2018 JG: Máte pravdu, T+T majú švédsky pôvod (doteraz som si ktovie prečo myslel že sú slovenské). Ďakujem za informáciu a usmernenie. S tou "Czarnou" som to myslel trochu ironicky, je mi jasné že názov odrody sa už nedozviem. Chuťovo mi pripadá iná ako... celý příspěvek > |
 |
Plodné dřevo Rajka a Aneta, 5.3.2018 Vladan: Rajka má pomerne bujný rast, ale na M9 by Ste s ňou nemali mať pre Váš zámer problémy. Je možné - v prípade potreby tlmenia rastu - rezať v lete. S Anetou skúsenosť nemám.
Čo sa týka typu rodivosti jednotlivých odrôd (na dlhom či krátkom... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 18.11.2016 Mám neďaleko Gabrovskej zasadenú Zelenú ringlotu a aj tak mi Gabrovská plodí slabo.Piliarkou to ale nie je.Je tu niekto komu Gabrovská plodí dobre? ... celý příspěvek > |
 |
Vydrží mladý ořech useknutí silného kořene?, 30.10.2016 Orech to prežije, problém nevyriešite. Nejaká "sektorová determinácia" medzi koreňmi a korunou neexistuje, teda ovplyvniť intenzitu rastu len v určitej časti koruny týmto spôsobom nedokážete. Chyba nie je v orechu (ten si len robí svoju prácu... celý příspěvek > |
 |
Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu, 28.7.2016 Asi je - zrejme nie je - určite je. IH |
 |
Maďarská, 16.7.2016 Ako dopadla u Vás Jirko tento rok táto odroda? Jano |
 |
|
 |
Shraz, 16.7.2016 Pán Petr ako je to s peckami u nektarinky Shraz? Boli po rozkrojení plodu rozpulené? Predpokladám že plod bol od pecky neodlučitelný. Takáto ranná nektarinka je zaujímavá. Jano |
 |
Úroda meruněk 2016, 16.7.2016 Ďakujem Vám pán Martin za odpovede, ten rozdiel 1-2 dni je naozaj bezvýznamný, ako je Harlayne odolné proti moníliovému úžehu a monílii plodov? Jano |
 |