|
Rybíz - identifikace škůdce na dřevě, 2.11.2021  A nejsou to obyčejné mšice a jejich voskové výpotky?
viz zvětšený výřez fotky... Lída |
 |
Bílé skvrny na listech, 2.11.2021 Na červce by mělo zabrat setření vatovou tyčinkou namočenou v lihu, ta je ničí. A stříkněte ji stejně, do úžlabí listů se tyčinkou nedostanete. Lída
|
 |
|
 |
Mala previsla visen,jaky to muze byt druh?, 1.11.2021 Morela pozdní? Ta je kyselá a roste později převisle (ona většina višní). My měli podobně malou (velkou) Morellenfeuer, ta není tak kyselá a lze ji i normálně jíst. Lída |
 |
Jaké hnojivo k rybízu?, 25.10.2019 Rybízy se při výsadbě mají sázet hlouběji, než byly původně, aby pustily nové výhony i ze zapuštěných částí větví. Nesází se jen po krček. Osobně bych je ještě vyhrábla, zapustila hlouběji a v pásech udělala spíš obrácený spád, aby v nynějších... celý příspěvek > |
 |
Jaké hnojivo k rybízu?, 24.10.2019 Hnojení bych nechala na jaro (ale ani to není nutné - po sázení by v půdě mělo být živin dost. Mulč můžete, ideální je kompost, můžete i listí. Hnůj si nechte za rok. Lída |
 |
Zahradní domek, 23.10.2019 Ten strom musí být pořádný, když to unese...
Jinak traviny suchomilné - kostřavy, kavyl + nějaké nižší poléhavé skalničky, které snesou sucho - mateřídouška, tařička, netřesky... ... celý příspěvek > |
 |
Identifikácia ovocia, 21.10.2019 Pomerančovka = Maclura Lída |
 |
Identifikácia ovocia, 20.10.2019 Není to pomerančovka? Lída |
 |
Doba kvetení, 18.10.2019 U mne třeba nektarinka Venus kvete dřív, než Redheaven a dozrává až v září. K množství plodů : druhý rok po výsadbě ponechat stromku 30 plodů znamená zbytečné vysilování stromku na úkor dalšího růstu . Lída |
 |
Visen / visna ako tieniaci strom?, 17.10.2019 A co třeba Moravský sladkoplodý jeřáb? Je to pohledově takový "lehký" strom, ale stín dělá. Lída |
 |
|
 |
Listnáč(e) k zastínění terasy, 15.10.2019 Sakury mají plody - třešinky...
A co nasadit sloupovité ovocné stromky? Nerostou do šířky (spíš jako topol) a z boku by terasu také zastínily. Dorůstají cca 3m výšky. A ještě byste si mohli přímo u terasy trhat jablka... celý příspěvek > |
 |
Co je to za strom? (zpeřený list, "rozinky na šňůrce"), 10.10.2019  ...já si marně lámala hlavu, co to je. Tohle foto tomu odpovídá. Lída |
 |
Zimní odrůda - vhodný výběr, 8.10.2019 Pěkné stromky mívala školka Strážnice, p.Zíbal. Mám od nich několik, ale už neposílají a pro mne to je daleko. Nabídku ale mají pěknou.
ps- "vřeteno" si ale musíte z koupeného stromku teprve vypěstovat - musíte ho mít na slabě vzrůstné... celý příspěvek > |
 |
Skudce, 3.10.2019 Červci ... |
 |
Zelenobílé listy: choroba, nebo výživa?, 1.10.2018 V chorobách se moc nevyznám, připadá mi to na padlí, ale za chvíli stejně opadá, tak bych to teď už neřešila. Lída |
 |