|
Vápník pod rajčata, 21:53 Dneska jsem právě dával do "vylepšeného" záhonu pro rajčata ledek. Mám tu výhodu (možná bych to měl dát do uvozovek), že vespod je nepropustný jíl, takže zastaví únik hnojiv rozpuštěných ve vodě. Pokud ale máte písčitou či propustnou půdu,... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 10:30 Hezky se chytily. Jste šikovný.
Co je cílem toho roubování? Tornádo je samo o sobě velmi plodná odrůda, která může dát až 10 kg rajčat na rostlinu. Je vhodné pro pěstování ve skleníku, protože je odolné proti černi rajčatové. Proč ho tedy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vápník pod rajčata, 12.4.2025 Jestliže vám rajčata trpí suchou hnilobou, doporučuji spíš ledek vápenatý. Přiměřené množství buď pod ně, nebo v zálivce, případně i postřik na list. Dolomitický vápenec je spíš pro povrchové použití, protože se rozpouští jen za přítomnosti vzdušného... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 12.4.2025 Máš to hezky promyšlené. Já si ale dělám plánky výsadby na papír. Ovšem ne deník. Teď mi na Apríla zkolábnul počítač a poslední zálohu jsem udělal v roce 22. Blbej žertík. Takže nemám přístup k záznamům od začátku pěstování letos, ale i loni a... celý příspěvek > |
 |
Nevzešel česnek, 12.4.2025 Záhada nevzešlého česneku odhalena: hryzec si jich polovinu "posbíral" do potravinových zásobníků. Našly se koule z očištěných česneků. Přímo v záhonu. Moc se mu tam líbí: půda je pěkně měkká, dobře se v ní hrabe i v hloubce 60 cm. Totéž v... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 9.4.2025 Takže pokud tomu rozumím dobře, Ty budeš letos na tom svém rajčatovém poli o 84 pozicích pěstovat pouze dwarfy. Žádná klasika, s výjimkou té jedné pozice. Partenokarpická v pařeništi a něco doma na balkóně. Je to tak?
Milan |
 |
Rajčata 2025, 9.4.2025 Vypadají pěkně. Hezky stejně velké.
Já to mám jak píšťaly u varhan. Některé už by mohly jít do země teď, jenže nemám skleník.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 5.4.2025 Díky. Je propustná?
Milan |
 |
Rajčata 2025, 4.4.2025 U mne - někdy, ne vždycky - to samé. Už mne to ani nepřekvapuje.
Milan |
 |
Rajčata 2025, 4.4.2025 Vypadají dobře.
Ta textilie, co ji máš na zemině, je tam kvůli plevelu nebo teplotě půdy?
Milan |
 |
|
 |
Rajčata 2025, 4.4.2025 Ano, taky mi to tak přijde. Přičítám to "škodolibosti" Matky Přírody.
Milan HP |
 |
Rajčata 2025, 1.4.2025 To je normální, že člověk má nejdřív moc rostlin, pak to chce zredukovat a ono jich víc nevyjde, takže má zase málo. Trefit to s přesností na 3 rostliny se mi nikdy nepovedlo a ani nepovede.
Zkolábnul mi počítač, takže píšu z jiného. Snad to... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2025, 31.3.2025 Vijan na výhonech se prý objevuje už za třetím listem. Tvoje řízky to potvrzují. Když dělám řízky v tom červnu, oškubu všechny velké listy a nechám jen šošolku. Tam, kde to neudělám, či dokonce ponechám i vijan (je mi ho líto), zakořenění trvá déle.... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2025, 31.3.2025 Já je taky zatím nemám kam dát.
Milan |
 |
Nevzešel česnek, 31.3.2025  Našel jsem, možná, řešení: balkon. Takhle vypadá česnek na balkóně. Nejlíp ze všech. Ale bude muset být dobře hnojen. Teď jsem mu dal síran amonný.
S tou cibulí je to zajímavé, že u Vás je to naopak. No, uvidím, jak půjde letos ta ze semínka. Tu... celý příspěvek > |
 |