|
Identifikace odrůdy + volba podnože pro nový strom, 22.11.2021 Je to Gold Bohemia. Mám ji na zahradě. Některé plody mám napadené hnilobou od květového kalíšku. |
 |
Koňský hnůj x vykouření skleníku, 21.11.2021 Jaké máte zkušenosti s česnekovou dýmovnicí? Kamarád má vždy ve skleníku napadnuté okurky a nedaří se je, přes různé postřiky, dopěstovat k bohaté sklizni. Zamýšlí nyní skleník, po výměně země za kompost, vysířit. Mám obavu, že kysličníky síry spolu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ochránit zelí před běláskem zelným?, 14.10.2021 Letos jsem měl čínské zelí jak prostřílené brokovnicí, ale škůdce jsem nenašel. Typuji na malé slimáčky. Nakonec zaúřadoval bažant. Z dvaceti původně zasetých zelíček jsem sklidil tři použitelných po oloupání vnějších listů. |
 |
Aký má problém?, 1.9.2021  Kamarádova švestka má také skvrnité listy. Na pecce projevy šárky nejsou. Má někdo podobnou zkušenost? |
 |
Rajčata a salát, 27.5.2021 Nedával bych je k sobě. Rajčata budou požadovat postřiky proti plísní.
|
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 21.5.2021 Zajímalo by mě jak je zasažena voda z prameniště, na kterém se užijí postřiky na rostliny. Jejich rezidua se jistě nacházejí v zálivkových vodách čerpaných z pramenů takto zasažených. Sám mám pocit, že zahrada, ač ji zalévám, neprosperuje tak, jak... celý příspěvek > |
 |
Vrublovanie do razstepu, 18.5.2021 Moje řeč. |
 |
Vrublovanie do razstepu, 16.5.2021 Roubovací kleště jsem dostal v dubnu k narozeninám. Zatím se mi nepodařilo je seřídit, aby dostřihovaly a neničily rouby. Rouboval jsem tudíž klasickými postupy. |
 |
Rajčata 2021, 3.3.2021 Vladimíre, použijte plečku očko, kterou krásně odstraníte plevel. Pod bílou netkaou plevel poroste a projetí plečkou není namáhavé. Navíc utrhá kapiláry v zemi a ušetří vláhu. |
 |
Pocta Rubinole, 25.12.2020 Malinové hornokrajské. Ale chtělo by to vidět v řezu. |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 2.11.2020 Zasel jsem loni semínka. Letos budu z nich sázet vzrostlé česnečky průměru asi 9-14mm.. Je to trochu hraní, ale jsme zahrádkáři. Vysadím je na úrodnější místo, snad hezky narostou. |
 |
Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek?, 28.9.2020  Přikládám foto. Není to z mojí zahrady, ale mám stejný původ sazenic. Je to pěstování trochu pro radost než velký užitek, ale na salát skvělý. Plíseň minimální. Seto někdy kolem púlky srpna. |
 |
Lze postupným výsevem prodloužit plodnost okurek?, 25.9.2020 Před měsícem jsem vysadil nové sazenice a sklízím. Mám je jenom na záhoně, lepší by byl skleník, nebo bílá netkaná. Poloha Brandýs n/L. |
 |