|
Zastavené kvašení u rybízového vína, 30.8.2016 Pokud uvádíte na 10 l vína 2 kila cukru, tak těch mých 6 kilo na 30 litrů není zas tak mimo, jak mi někdo psal. Je to tak? |
 |
Zastavené kvašení u rybízového vína, 22.8.2016 Určitě je použití ušlechtilých kvasinek správné, také je pravidelně používím. Ale v tomto případě mi to jaksi nevyšlo. Nevadí. Nicméně. Jaké máte tedy ověřené poměry ovocné šťávy, vody a cukru, když mi bylo napsáno, že 6 kg cukru je na 30 litrů... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zastavené kvašení u rybízového vína, 22.8.2016 Dobrá. Chytrých řečí máte pane inženýre poměrně dost. Promiňte mi to, ale žádal jsem o radu a nikoli o to, aby mi někdo co nejslušněji napsal že jsem idiot. Tak že pokud mi poradíte, sem s tím. Loni jsem dělal rybízák do 25 l demižonu, k tomu 5 kilo... celý příspěvek > |
 |
Zastavené kvašení u rybízového vína, 21.8.2016 Omlouvám se. Vůbec jsem neuvedl cukr. Na začátku přidáno 6 kilo cukru.
Díky |
 |
Zastavené kvašení u rybízového vína, 19.8.2016 Dobrý den,
dneska jsem zjistil, že se mi zastavilo kvašení u rybízového vína. Je tam i troška borůvkové šťávy na lepší barvu. Do teď to poměrně slušně kvasilo a nyní stop. Ochutnával jsem to a je tam trošku cítit alkohol, ale je to šíleně sladké.... celý příspěvek > |
 |
Pavučiny v trávě, 29.7.2016 Proč chcete likvidovat takovou krásu? |
 |
Čerpadlo Extol, 29.7.2016 Dobrý den,
nemáte náhodou někdo malé kalové čerpadlo Extol Craft 400W? Nějaké tipy, rady, postřehy.
Díky moc
|
 |
Postřik brambor a rajčat a déšť, 25.7.2016 Dobrý den,
včera jsem stříkal brambory a rajčata Acrobatem. Jak jsem to dodělal, začalo asi za 20 minut pršet. Zdálo se to poschlé, jen na konci listů byli kapky. Myslíte, že se to smylo nebo ne?
Díky |
 |
Malinové víno, 17.7.2016  Dobrý den,
před 14 dny jsme měli takový přebytek malin, že jsem zkusil do 5L demižonu udělat víno. Prošlo to bouřlivým kvašením a nyní to tak lehce popublává. Nahoře je šurvajs a dole taky. Nyní se dole začala tvořit jakási další vrstva. Mám to... celý příspěvek > |
 |
Poléhající nať, 11.7.2016 Před tím tam byl z velké části česnek, ale i brambory. Pěstební postup prostě v našem případě nedodržíme na 100%, protože není dost místa. Nicméně okolo nás mají brambory pokaždé na stejném místě a vždy mají brambor dost. Dokonce se mi i jeden soused... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poléhající nať, 10.7.2016  Dobrý den,
některé brambory mi začínají polehávat. Zkoušel jsem je několikrát zalít, ale nic se nezměnilo. Nevíte, co to je? Malinko jsou se prodrápal ke kořenům a hlízy jsou velmi malé. cca 2 cm. Je to odrůda ditta a do země šli 28 dubna. Byla... celý příspěvek > |
 |
Pěna na rybízovém vínu, 5.7.2016 Dobrý den přeji,
založil jsem v neděli kvas z rybízu na víno. Celkem 30 litrů. Neměl jsem po ruce kvasinky ušlechtilé, tak jsem to hold nechal na přírodě. Kvašení se krásně rozjelo. Otázka zní: Mám odebírat tu pěnu co se tvoří nahoře nebo to... celý příspěvek > |
 |
Odšťavňovač na rybíz - protlak, 10.5.2016 Já jsem loni na úrodu pořídil Slow Juicer nízkootáčkový šnekový odšťavňovač - SJ250W a nelituju ani trošku. Dokonce jsem ze zeleniny, i ovoce (hlavně rybízu) dostal víc, než soused z krámem za 16 tisíc.
|
 |
Řez josty, 18.4.2016 Děkuji všem za rady, postřehy a tipy. |
 |
Řez josty, 17.4.2016  Dobrý den,
koupil jsem začátkem března jednu jostu a dle rad prodejce jsem ji o jednu třetinu zkrátil za očkem co směruje ven. Teď začíná růst, ale brobouzí se jen očka u kmene a na zbytku loňských přírustků ne. Mám udělat hlubší řez nebo mám... celý příspěvek > |
 |