|
Míchání hnojiv, 13.9.2019 Ještě je potřeba říct B, tedy že málokterá kompostárna Vám zaručí, že si nezatáhnete háďátko zhoubné, fusarium nebo podobné lahůdky. |
 |
Míchání hnojiv, 13.9.2019 Přidávat popel do kompostu vhodné není, přestože se to tvrdí. Popel je tvořen hlavně oxidem vápenatým, který je rozpustný a reaktivní a bez kontaktu s ničím jíným se na vlhkém vzduchu časem změní ve vápenec. Obě formy takzvaně mineralizují humus,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 12.9.2019 Semeníky sklizených kytek se víceméně nevyvíjejí a zůstavají pořád stejné. Semena v nich jsou, ale bílá nezralá. Tak se pokusím volně vymýšlet, co by se dalo zkusit v příští sezóně, aby to konečně dopadlo.
První idea je urychlit vývoj v jarní... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 3.9.2019 Další pozorování. Semeníky se nalily teď po dešti. Možná by vývoji semen prospělo pravidelné rosení. A třeba už od rozkvětu a možná i s hnojivem. Příští rok vyzkouším. |
 |
Pokus s bramborami, 2.9.2019 Ven můžete vysazovat společně s rajčaty. A výsev by měl být 6-8 týdnů předtím. Protože při této disciplíně nejde o co nejranější sklizeň, tak bych se nebál pozdějšího výsevu i výsadby, budete ušetřen mnoha problémů v boji s pozdními mrazíky, budete... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 2.9.2019 Mně rohlíčky taky neurodily plody. Ono se to píše i v oficiální databázi odrůd, že plodí zřídka. Navíc jejich kvetení mi přišlo do vlny veder a to prý násadě plodů nepřeje. Nejvíc plodů mi z těchto na fotce urodily černé brambory, možná identické s... celý příspěvek > |
 |
Pokus s bramborami, 2.9.2019  Trocha bramborové exotiky. |
 |
Česnek ze semen, 26.8.2019  Havran - vývoj semen |
 |
Česnek ze semen, 23.8.2019 Cibule šly spát, přestaly živit stvoly. Ty začaly žloutnout. Uřezal jsem je a držím ve váze, ale ze stvolu se k semenům moc živin nedostane, takže s nějakým dozráváním moc nepočítám.
Ten počátek dormance bude řízen nějakým hormonálním signálem,... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 23.8.2019 Několik úvah nad příští sezónou.
Vývoj počasí v sezóně se ukazuje jako limitující faktor.
Je tu jeden zajímavý článek, který popisuje reakaci česneku na teplotu a délku dne (Google: Response of garlic (Allium sativum L.) bolting and bulbing... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Česnek ze semen, 23.8.2019  Přestože letošní sezónu považuji už víceméně za ukončenou s tím, že semena se podaří až příští rok, ještě opečovávám těch několik květenství, které vypadají, že kdyby bylo o měsíc dřív, tak by to dopadlo. Je vidět vývoj semeníků. A když se semeník... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019 Myslím tím jen, že mi to v mých podmínkách tolik nejde. Jinak je to určitě dobrá cesta a jen dobře pro Vás, když to funguje. já se někdy k záhonu měsíc nedostanu a když bude sucho a pacibulka bude mít ještě jen jeden kořínek, je to konečná. Druhá... celý příspěvek > |
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019  Bjetin |
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019  Jovan |
 |
Česnek ze semen, 12.8.2019  Tenhle mi dělá radost |
 |