|
Příspěvky uživatele - 204.6
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 9.12.2020 S vysokou kyselostí celkem počítám, nicméně v komerčních substrátech je stejně vždy základem (kyselá) rašelina a úprava pH by neměla být tak mimořádný ani nákladný problém. Stejně tak je rašelina lehká směs, takže je mi jasné že to není samostatně... celý příspěvek > |  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 7.12.2020 Nemám zájem o hotový substrát jen z čistého dřeva. Mám prostě přebytečné hobliny použité jako podestýlka pro slepice i s jejich výkaly a chtěl bych z toho vyrobit čistý materiál, který bych pak namíchal s dalšími nutnými surovinami, abych získal... celý příspěvek > |  |
|  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 7.12.2020 Kompost je nedostatková surovina také u mě, a to si na něj svážím i přebytečný materiál od sousedů, kteří např. posečenou trávu nebo listí vyhazovali do biopopelnice. Stejně mi ta výsledná hromádka, kterou každý rok mám, nevystačí na vše, na co bych... celý příspěvek > |  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 7.12.2020 Ano, kdybych se mohl spolehnout na to, že v tom substrátu za 2Kč/l je každý rok tatáž směs totožných vlastností, bylo by mi to asi stačilo taky. Bohužel to tak není. Bez ohledu na značku a výrobce, kvalita těch levných substrátů je proměnlivá. Někdy... celý příspěvek > |  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 6.12.2020 Předpokládal bych, že bude nutno podpořit rozklad dřeva nějakou další látkou a slepičí trus považuji za první vstupní surovinu, která by mohla pomáhat. V kupovaných substrátech se - aspoň podle textů - používá kůrový kompost. Kde se v těch... celý příspěvek > |  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 6.12.2020 Chcete poslat vzorek mého kompostu? Vyroste vám hustý trávník (případně záhon ptačince). Kde se tam to travní osivo bere, to nevím. V trávníku ho musím neustále dokupovat a dosévat, potlačuje ho jetel. V jahodách pohnojené vlastním kompostem mám bez... celý příspěvek > |  | Výroba substrátu ze smrkových hoblin a slepičinců, 6.12.2020 Dobrý den,
mám aktuálně pravidelně k dispozici použitou podestýlku z čistých smrkových hoblin obohacenou o slepičí trus. Zatím ji míchám s kompostem, což je fajn (rozklad hoblin přesto trvá o něco déle, než u jiného materiálu), ale napadlo mě... celý příspěvek > |  | Pálivější paprika na plněné paprikové lusky, 6.12.2020 No možná Dráky bude lehce pálivější a je podobného tvaru, ale stejně si myslím že vás asi neuspokojí. Pálí obě dvě opravdu málo a myslím že po uvaření se ta ostrost skoro vytratí u obou.
Pokud chcete spoleh, budete muset ustoupit u tvaru a... celý příspěvek > |  | Česnek sezóna 2020/2021, 6.10.2020 Letos a pro příští rok pokračuju v širokém "sortimentu" českých odrůd, a je to jen proto, že v předchozích letech se spousta z nich vůbec nedala sehnat. Spotřebu máme obrovskou, takže hledíme na velikost (je otrava loupat 20 malých... celý příspěvek > |  | Slivoň Bluefre, 3.10.2020 Zajímavé je, že moje Bluefree od Starkla plodí dozrává až v posledním týdnu v září. Plody jsou gigantické, hodně kyselé, musí se nechat pořádně dozrát, ani pak to ale není žádná hitparáda. |  |
|  | Ako založiť nové jahodovište, pod fóliou?, 9.9.2020 Osobně si myslím, že vám ta nejtenčí a nejlevnější bude stačit. Jahody jsem na textilii pěstoval snad 15 let, už jsem od toho ustoupil - i když je to náročnější, lepší výsledky vidím při pěstování bez ní. Své výhody ale má a pokud jsou pro Vás... celý příspěvek > |  | Clingy, 23.8.2020 rok 2020 - v dubnu neuvěřitelných 20 dní s poklesem teplot pod 0°C, v květnu tři další dny. Pozdní mrazíky zcela zrušily úrodu Vinegoldu, Catherina ale plodí jako divá. Překonala FM3 i Redhaven. Její velká nevýhoda je křiklavá barva. Mám pravidelný... celý příspěvek > |  | Jahodník Pandora, 4.7.2020  Věřím, že Pandora je odrůda, která si zaslouží své vlastní vlákno. Pěstuji již cca 5 let. Velmi pozdní odrůda, pozdě kvete, takže nikdy nehrozí namrznutí květů. Pozdě zraje - pokud přijde deštivý červen jako letos, tak se vyhne apokalypse... celý příspěvek > |  | Maranska nebo Australka?, 20.4.2020 Dobrý den,
probírám možnosti, čím doplnit líheň a váhám nad těmito dvěma plemeny. S maranskou mám jen malé zkušenosti, s australkou žádné. Máte někdo dost zkušeností na to, abyste mohli porovnat rozdíly mezi oběma plemeny?
Jedná se mi spíše o... celý příspěvek > |  | Hnůj, 19.3.2020 Loni mi zbylo asi 20 sazenic rajčat, které už nikdo nechtěl. Neměl jsem je kde dát, tak jsem je hodil na hromadu čerstvého koňského hnoje (spolu s dýní). Vyrostly úplně normálně (problém byl jen v prosychání "substrátu"). Nejsou to citlivky. |  |
 |
|
|
|