|
Jaký je rozdíl v čerpadlech, 9.1.2018 ja by som zvazil gravitacne pohanane stlacenym vzduchom. |
 |
Kdy rozhodit semena trávy, 30.11.2017 ...ak to nie je tropicka trava :-) |
 |
|
 |
Zdá se vám Zahrádkář svým obsahem vyvážený?, 30.11.2017 Nemusite patrat len po praci studentov, ale aj ich profesorov. I ked vacsina zdrojov je v anglictine. |
 |
Schema kořenové filtrace, 2.11.2017 Ked to chcete skusit, tak ok, ale dajte rastliny do deravych kosov alebo bedniciek s hrubym strkom, kamenmi. Korene cez sezonu vyrastu von, ale to nevadi. Bude jednoduhsie rastliny obmienat ked budu takto zasadene, aby vam odumretie korenov... celý příspěvek > |
 |
Čím vyčistit zelák?, 6.10.2017 Ja by som pouzil bentonit z kockolitu, samozrejme nepouzity. Smekta by sla pouzit tiez, ale to by vyslo asi draho a zbytocne... ide o podobne latky. Rozrobit z toho taku zakalenu vodu, ako ked si pripravujete smektu, a naliat do suda. S tym... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2017, 17.8.2017 Vsetci chvalia tomatoberry ala gardenberry. Je to rajcina dobra na obcasne zacudovanie ohurenie ochutnavaca. Sladka skoro ako jahoda, ale plody malinke, chybaju aromy. V tom teple som natrafil na plod s miernym skvasenim. Na salat s mozarelou alebo... celý příspěvek > |
 |
Které čerpadlo pro automatickou závlahu, 16.8.2017 Spravna filozofia je ist cez pomalu zavlahu, napr MP rotator a radsej cez viac sekcii, ktore sa zavlazuju v noci postupne. Potom bude stacit relativne slabsie cerpadlo, ktore je lacnejsie, mozete s nim normalne polievat (neodtrhne vam rastlinu z... celý příspěvek > |
 |
Kde se už nedá zahradničit?, 2.8.2017 Na ryzove polia to nie je, ale nejake zahony zeleniny z vody z jazierka zavlazite. |
 |
Vápenec?, 31.7.2017 1. Zavisi od pH. Pri alkalickej reakcii by som nedal ani vapenec ani dolomit. Pouzil by som rdsej nejake tekute pH neutralne, napr. horku sol.
2. volbou z tej skupiny je najlepsi dolomit. Vapnik je beznejsi v podach a horcik je vzacnost. Preto... celý příspěvek > |
 |
Modrá skalice ano či ne?, 31.7.2017 skalicu je dobre kombinovat s kyselinou. Ak ju date do tvrdej vody, vyzraza sa na uhlicitan a neucinkuje. Bezne davam skalicu v limitnej koncentracii pre pitne vody, 1-2 ppm. Nieco zaberie ale neotravi. |
 |
|
 |
Síran hlinitý - vločkovač, 28.7.2017 Este zdroj, hladajte slovo bentonit.
|
 |
Jak se zbavit krtka, 28.7.2017 Jeden znamy plasi krtkov s handrami napustenymi trochou nafty. (nezartujem) Tie strci do diery. Hovori, ze kontaminacia pody je minimalna. |
 |
Síran hlinitý - vločkovač, 28.7.2017 kockolit to dokaze, ale vyskusal by som niekde v nejakom pohari a otestoval pomer aky treba pridat. |
 |
Uskladnění usušeného ovoce, 27.7.2017 Mozno mate pravdu, ale komercne enzymy sa bezne skladuju pri -20 C dokonca az -80 st C, ale neviem, ako je to s enzymami v potravinach. Mraz zabije zive bunky, ale nemusi znicit enzymy. No a niektore bunky bakterii, alebo vyssich mikroorganizmov ani... celý příspěvek > |
 |
Síran hlinitý - vločkovač, 27.7.2017 pouzivam vlockovac na bazen a je to podstatne mensie mnozstvo ako popisujete. A v mojom pripade je jednoznacne urcene, nie taky siroky interval... Problem s mliecnou vodou a predavkovani vlockovacom uz tu bol viackrat diskutovany. Vylejte vodu a... celý příspěvek > |
 |