|
Příspěvky uživatele - 248.133
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prosím o identifikaci choroby, 8.6.2021 Nechci malovat čerta na zeď, ale napadla mne bakteriální spála růžovitých... Nemáte někde poblíž rostlinolékařskou laboratoř? - vyšetřili by vám větvičku... Lída |  | Řez třešně, 8.6.2021 Vykopat určitě NE. Tu větvičku, co jde nejsvisleji, bych vyvázala podle tyčky jako nový terminál, ostatní větvičky zatím asi na polovinu zakrátila (aby mohl stromek asimilovat) a ve druhé polovině srpna bych založila částečně novou korunku - boční... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 7.6.2021 Drogerie VMD... |  | Je to plesen?, 6.6.2021 Připálilo je ostré slunce. Lída |  | Černání listů rajčat?, 5.6.2021 A já bych se přiklonila k tomu dusnu... Víc bych větrala - tak, aby mezi rostlinami proudil vzduch... Venku je už teplo... Lída |  | Podzimní hnojení, 3.6.2021 Takže tím jim vlastně dodáváte vápník, fosfor i draslík ... Lída |  | Jak pěstovat rajčata na více výhonů?, 3.6.2021 Druhý výhon nechávám asi 30cm nad zemí, aby pod rostlinami mohl proudit vzduch (mám je u tyček, venku). Lída |  | Jak prořezat leta neřezané jabloňe, 2.6.2021 Pokud opravdu nebyla léta řezaná, rozložte si řez postupně do 2-3 let, jinak vám následně vyžene spoustu vlků.
Jinak jabloně teď řezat můžete (řezem teď trochu utlumíte růst, protože ji připravíte o část listů), větší rány ošetřete... celý příspěvek > |  | Co je to za chorobu na švestce?, 2.6.2021 Bejlomorka váčkotvorná. Uvnitř jsou oranžové housenky. Pokud toho není moc, listy bych otrhala a zničila, pokud je toho víc, asi bych to zkusila stříknout Mospilanem, působí i systémově. Ale nikde na netu na ni jmenovitě žádný postřik... celý příspěvek > |  | Podzimní hnojení, 2.6.2021 Můžete zkusit dodat do půdy humus, buď kompost, nebo aspoň nastýlku z posekané trávy (ne těsně ke kmínku), žížalky si ji zatahají do země . Cererit zjara dávám také, ten se stopovými prvky (pozor, všechny cererity je neobsahují, jen některé). ... celý příspěvek > |  |
|  | Hniloba jahod?, 2.6.2021 Sem tam na jahodník chemii použiji také, ale na plody ne.- brzy zjara Vertimec na roztočíka a (někdy) Kuprikol po sklizni...
Jestli máte jahody husté a stíní si, zkuste příště větší spon. Ono tak deštivé jaro jako letos už dlouho... celý příspěvek > |  | Hniloba jahod?, 1.6.2021 Choroba? Pořád prší, tak hnijí, to tak někdy je. Otrhat špatné, pokud máte něco na podložení plodů, tak podložit (i třeba jen vedlejším listem). Až vyleze slunce, bude líp. Ale přiznám se, že tu vaši směs chemie v jahodách bych nejedla, a to jahody... celý příspěvek > |  | Podzimní hnojení, 1.6.2021 Ovocným stromům jsem dávala na podzim superfosfát + síran dras. v poměru 4 : 3, ale vždy jsem jen "přiměřeně" pohodila pod korunou. ... Plodícím se dává víc, mladým neplodícím méně. ... celý příspěvek > |  | Prosychání tůjí (smaragd), 1.6.2021 Třeba chybu neděláte, ale některé kultivary "zlatých" tůjí na zimu mění barvu do bronzova. Jsou ty vaše opravdu proschlé, nebo jen mají jinou barvu? Zjara by zas měly změnit barvu na původní.
Brabant je klasický na živé ploty (tmavě zelený),... celý příspěvek > |  | Co to je za kytku?, 23.9.2015  a tuhle tu též neznám, díky velmi :-) |  |
 |
|
|
|