|
Příspěvky uživatele - 104.254
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kdy s čím stříkat, 12.6.2021 Děkuji. Příští rok budu na spálu připravena. |  | Kdy s čím stříkat, 11.6.2021 Děkuji za informaci. Je mi jasné, že každý stříká jindy. Pilatku jsem stříkala, měla jsem i lapače. Ale tu spálu jsem nepostříkala, páč jsem nevěděla, že i takhle mladý stromek ji může mít. A ejhle pár suchých větviček.
Takže ještě dotaz. To jste... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy s čím stříkat, 11.6.2021  Dobrý den,
vyrobil by někdo tabulku, kdy a čím a proti čemu stříkat slivoně. Manžel má 4 roky staré slivoně 12 stromků, ale o postřiky proti všemu možnému se musím starat já, prý jsem doma na mateřské, tak si to mám vyhledat. Včera přišel stím, že... celý příspěvek > |  | Lipnická švestka, 23.5.2021 Mám Lipnickou už asi pět let, roste hezky, snad až příliš bujně. V posledních třech letech kvetla, neochutnal jsem však ještě. Včil odkvétá. Dostala poslední varování a šanci. Jinak na podzim půjde. Taková byla kolem ní sláva a propaganda. Dívám se,... celý příspěvek > |  | Rouby jabloně, 16.4.2021 Rouby většinou raší později/pomaleji a jabloně chytají dobře. Nevrtejte do toho a počkejte. Držím palce. |  | Jak očkovat ořešák?, 11.3.2021  Aktualizuji: Tehdy mi z těch asi dvaceti chytl a zůstal jen ten jeden, co je na fotce a daří se mu dobře. V roce 2020 naprostý debakl, nechytlo nic při téměř stejném postupu. Letos to pro změnu vypadá nadějně, raší hezky, zatím to vypadá na poloviční... celý příspěvek > |  | Vrublovanie do razstepu, 3.3.2021 Osvědčené, pohodlné, roub nevypadává. Srůst sice nebývá tak hezký a rovný jako při kopulaci, ale za pár let se to ztratí. Voskem nezamazávám. Hodí se velmi dobře na tenké větvičky. Dá se použít i pro silnější rouby, než je podložka, když se roub... celý příspěvek > |  | Uchovávání roubů, 20.12.2020 Uložím pod strom nebo do pytle s přesitým kompostem. Když je sníh, přihrabávám to sněhem, aby to bylo v chladu a ne příliš v mrazu. Přiměřené vlhko je v této době obvyklé. Rouby odebírám nejpozději, jak je možné. |  | Pozdní výsadba, 17.12.2020 Zdravím všechny s dotazem: Kdy nejpozději (v průběhu kalendářního roku) jste vysazovali ovocné stromky a jak to dopadlo?
Hezký večer. |  | Ořešák černý nebo královský, 13.6.2020 Skořápky vůbec nevypadají na ořešák černý. Ty jsou od vlašáku. Nemohly se tam dostat nějakým nedopatřením? Kytka podle listů může být ořešák černý. Vlašák má listy hladší a oválnější. Dobře a nezaměnitelně to poznáte po čichu, když si rozmačkáte... celý příspěvek > |  |
|  | Prosím o identifikaci škůdce z fotografie škůdce a zničených plodů, 31.5.2020 Kovaříka bych nezpochybňoval. Na těch fotkách už má sice své lepší příští za sebou, leč stále to jde poznat. |  | Co to je, 31.5.2020  Též bych vzal do úvahy, jak moc je to pokousané. A když jste tu havěť ani nenašel, asi jí tam moc nebude. Včil mi chodí na stromky mandelinkovití brouci, naštěstí jen ojediněle. Smůla je, že se pasou na mladých "školkovních" stromečcích, kde ztráta... celý příspěvek > |  | Roundap na ovoci, 31.5.2020 V půdě se nerozkládá, nýbrž se váže na sorpční komplex. Další jeho zákeřnost. |  | Lipnická švestka, 27.5.2020 Mám snad sedmiletou (také na SJ), mocný strom, podnož sice slabší, několikrát hojně kvetla, lež zatím jsem trnku neochutnal. Zkoušel jsem naroubovat na myrobalán, ale zatím je na úrodu brzy. Asi půjde ven, jen zabírá místo. |  | Vrúbľovanie - marhule, 10.2.2020 Dvě jsou tak akorát, kdyby se jeden výhon či pupen třeba vylomil. (Včil je přesnější mluvit o pupenech.) Když to chytne, stačí i jeden, když ne, více stejně nepomůže. Do rozštěpu se roubuje dobře. Mám vyzkoušeno. Zvlášť, když jsou větvičky slabší.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|