|
Název trvalky, 24.7.2023 Já nas fotce vidím česnáček. Topolovku nikoli. (Mohu se mýlit.)
Josef. |
 |
Co to je?, 10.7.2023 Je to nějaký lilek - Solanum. netroufám si blíže určit, možná lilek guinejský?
Josef. |
 |
|
 |
Druh trvalky, 10.7.2023 Je to dračík - Penstemon. Myslím, že druh (kříženec) Penstemon x haartwigii.
Josef. |
 |
Co je to za brouka, 5.6.2023 Jeden z tesaříků. Žlutočerných je více druhů. Např. tesařík dubový. Josef. |
 |
Co je to za keř?, 28.6.2022 Není, je to trojpuk.
Snad trojpuk drsný plnokvětý bílý - Deutzia scabra Alba Plena.
Josef. |
 |
Kanadská borůvka, 16.2.2022 Ó nikoli, je to třešeň.
Josef. |
 |
Rozpoznání rostliny, 27.1.2022 A co třeba takhle druh Streptocarpus caulescens?
Anebo, jak už jsem psal výše, jiný rod z čeledi Gesneriaceae. Je jich hrozně moc, nejpěstovanější jsou např. "africké fialky" (Saintpaulia), gloxinie (Sinningia), "honzík" (Achimenes), dále... celý příspěvek > |
 |
Rozpoznání rostliny, 18.1.2022 Možná Streptocarpus?
Nebo jiná květina z čeledi podpětovité (Gesneriaceae)?
Josef.
|
 |
Diffenbachie, 31.8.2021 Rádo se stalo.
Josef. |
 |
Diffenbachie, 30.8.2021 Puklice.
Josef. |
 |
|
 |
Jaký druh tavolníku to je, 29.8.2021 Čechrava že je z čeledi lomikamenovité? Tak to je pro mne novinka.
Ale už jsem se přesvědčil, že to tak je.
Josef. |
 |
Jaký druh tavolníku to je, 27.8.2021 Jestli hledáte mezi tavolníky, nedivte se, že nebyly takové listy nalezeny.
Hledejte mezi trvalkami, také z čeledi růžovitých.
Josef. :-) |
 |
Které slivoně jsou nejodolnější vůči chorobám?, 20.8.2021 Geronimo, děkuji.
Přidávám charakteristiku půdy dle BPEJ z katastru nemovitostí:
Kambizemě převážně na mírných svazích se všesměrnou expozicí a celkovým obsahem skeletu 25 - 50 %. Půdy hluboké až středně hluboké v mírně teplém,... celý příspěvek > |
 |
Které slivoně jsou nejodolnější vůči chorobám?, 20.8.2021 Taky děkuju za tip. Prostuduju, promyslím, sdělím dále...
Kdo má další tipy a zlušenosti?
Josef. |
 |
Které slivoně jsou nejodolnější vůči chorobám?, 19.8.2021 Geronimo, děkuju za odpověď, byť mne příliš nepotěšila.
Tak co teď?
Josef. |
 |