|
Kedy odstrániť pásku?, 26.6.2022 Uz ste začali dávať dole pásku z vrublov? |
 |
Suchá skvrnitost listů peckovin, 12.6.2022 Postriekat to teraz championom (med) by bola asi blbosť, či? |
 |
|
 |
Suchá skvrnitost listů peckovin, 11.6.2022  Je toto sucha skvrnitost? |
 |
Lepotica se asi zbláznila, 5.6.2022 Mne lepotica takisto teraz tlačí takéto kvety. Ale pred mesiacom bola krásne zakvitnuta cela. Ale medzičasom mi už skoro celú úrodu zozrala pilatka... |
 |
Zvadnute letorasty, 1.6.2022  Dobrý deň, prečo toto robia niektoré letorasty na mladých stromoch? Je to na hruske aj jabloni. |
 |
Kedy odstrániť pásku?, 28.5.2022 Dobrý deň, kedy treba odstrániť resp. povoliť pásku po vrublovani? Stepene 20.3. klasickou kopulaciou (spojkovanim). |
 |
Aký je to škodca?, 22.5.2022 Po pitve som zistil že v každom plodiku je malý červík. Zápach som necítil žiadny. A čím sa to malo striekať? |
 |
Aký je to škodca?, 21.5.2022  Dobrý deň, skoro na všetkých plodikoch slivky som našiel malu čiernu bodku. Aký je to škodca? |
 |
Kedy stepit stromy?, 13.3.2022 Za koru nechcem robit. Chcem robit spojkovanie alebo platkovanie, neviem ako sa to presne vola. |
 |
Kedy stepit stromy?, 13.3.2022 Mozu sa uz stepit (roubovat) ovocne stromy? Oblasť Kysuce 440 m.n.v. |
 |
|
 |
Fungicidne postreky ovocných stromov, 22.9.2021 Zdravím ovocinári, mal by som pár otázok ohľadom fungicidnych postrekov ovocných stromov. Mám v pláne dva jeden na jeseň a druhý na jar. Jeden mednaty - champion a druhy sirnaty - sulka.
1) na jeseň použiť sulku a na jar champion? Alebo opačne?
2)... celý příspěvek > |
 |
Žloutnutí a černé tečky na listech, 26.8.2021 A môžu sa stromy v tomto období striekat championom? Aby im to ešte viac neublížilo. |
 |
Predčasný opad listov kordia, 26.8.2021  Kordiu mám druhý rok. Rastie ozaj pekne, len ten skorý opad listov... Môžem ju teraz postriekat championom? |
 |
Predčasný opad listov kordia, 24.8.2021 Dobrý deň, neviete čo môže byť za predčasným opadom listov z mojej kordie? Už teraz (koniec augusta) listy začínajú padať. To isté bolo aj minulý rok. Strom inak pekne prosperuje. Nemôže chýbať nejaký prvok v pôde, alebo nie je niečoho veľa? |
 |
Hrčka na vrubli, 8.8.2021 Sú to naozaj zbytky steparskeho vosku. Po odmotani pásky som ním potrel pre istotu miesta zrastu. |
 |