|
Rez jablone - jak na to, 30.6.2021 Souhlas s Kukym. Letní řez brzdí růst (odebíráte stromku listovou plochu), to u nově vysázených stromků nepotřebujete. Na podzim se neřeže vůbec (špatně by se hojily rány), to dělají jen velkopěstitelé, protože by to zjara nestíhali. Takže řez... celý příspěvek > |
 |
Hnednuti listu u buku, 28.6.2021 Molice lítá. Pokud tam máte bílý povlak, tak to spíš bude nějaké padlí nebo tak něco. Nemáte fotku? |
 |
|
 |
Aký je to hmyz?, 26.6.2021  Brouk z úvodní fotky je pěnodějka červená - Cercopis vulnerata. Neškodí. Lída |
 |
Aký je to hmyz?, 26.6.2021 Ne, Karate ne, musí to být akaricid. Mně pomohl Vertimec 1,8 SC. Lída |
 |
Marhule na sever, 26.6.2021 Podle popisů odrůd by měla být pro okrajové polohy vhodná samosprašná Leala, i méně roste, ale proti monilii se stříkat musí. Sama ji neznám. Lída |
 |
Okousané listy, 25.6.2021 Slimouši? Jsou to listy nejblíž půdě (u hosty mi také nechali jen řapíky)... Lída |
 |
Ostružiník beztrnný, 23.6.2021 Teď jsem na to ze zvědavosti koukla na Agromanuál, na rez tam uvádějí Score 250EC před květem, po odkvětu a při prvních příznacích. Lída |
 |
Čistění surfinií, 23.6.2021 No já nevím také, ale dotaz mi vyzněl, jestli má odstranit jen to zaschlé okvětí nebo uštípnout. Možná jsem to špatně pochopila, tak snad se nebude zlobit . Lída |
 |
Čistění surfinií, 23.6.2021 Odštípla bych celý květ vč. semeníku, jinak by se tvořila semena a rostlina by tak přestala nasazovat další květy - to platí u všech déle kvetoucích kytek. Lída |
 |
Aký má problém?, 21.6.2021 Může to být i šarka. Uvidíte, jestli se projeví na plodech (záleží na odrůdě). Lída |
 |
|
 |
Napadené okurky a rajčata, 19.6.2021  Také si myslím, že ostré slunce. Máte trochu zabílená skla? Od svilušky je to trochu jiné - viz obr. Lída |
 |
Maliník - žlutnuti listů s fleky, 17.6.2021 Šíření svilušky napomáhá suchý vzduch - možná to způsobuje i umístění na lodžii, na zahradě je přeci jen vlhčeji (aspoň letos zatím bylo). Ale nedovedu si dost dobře představit trvalejší pěstování malin v květináči, když je pak potřeba odstraňovat... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 16.6.2021 Ad Integro - Almi Boršice ho má ještě stále v nabídce (možná ho zapomněli smazat)... |
 |
Maliník - žlutnuti listů s fleky, 16.6.2021  Virové onemocnění maliníku vypadá viz obrázek. Co jste na tom měl za škůdce, že jste musel stříkat chemií? Pěstuji na zahradě maliny 50 let a v životě jsem je chemií nestříkala... |
 |
Určení rostliny, 15.6.2021  Tohle je to líčidlo: |
 |