|
Umístění pnoucí růže, 26.3.2017 Slunce na to místo svítí ráno do 10 h a odpoledne asi od 15 hodin. Růži jsem koupila v Polsku bez názvu, jen vím, že potřebuje jasno až polojasno a vzrůst je až 3 metry. |
 |
Umístění pnoucí růže, 26.3.2017 Prosím o radu. Můžu zasadit pnoucí růži na severní stranu pergoly? Nikdy jsem růže nepěstovala. Tohle bude má první. |
 |
|
 |
Nemoc jabloně, 17.7.2016 Děkuji všem za rady. Jsem nadšená z těchto stránek. Autor by si zasloužil metál. |
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016 Pozemek je v nadmořské výšce asi 400m. Je rovinatý, otevřený a slunečný, půda je spíše jílovitá. Rádi bychom jablka červená, sladká, podzimní, ne na uskladnění. Nejlépe polokmen. |
 |
Zlomená bříza, 16.7.2016 Silný vítr nám zlomil asi 5m vysokou břízu v polovině. Vyrostou z kmene nové větve nebo ji máme raději uřezat celou? |
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016 Asi máte pravdu. Jabloň vyměníme. Bylo nám jí líto, protože měla hodně jablek a strom je pěkný. Nejsme příznivci chem. postřiků, snažíme se vše řešit přír. cestou. Můžeme nasadit novou jabloň na stejné místo? Poraďte odolnou odrůdu a taky chuťově... celý příspěvek > |
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016 Slyšela jsem, že na strupovitost jablek zabírá křemík. Nemáte s ním nškdo zkušenosti? |
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016 Bohužel, nevím o jakou odrůdu jde. Na jaře jsme dělali postřik proti červivosti. |
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016  Nejsme žádní zahradníci. Máme tři jabloně a jen jedna z nich už několikátý rok má taková flekatá jablíčka. Poraďte, prosím, čím to je. Děkuji. |
 |
Osychání habru, 3.7.2016  Dobrý den,
prosím o radu. Máme živý plot z habrů asi 150cm vysoký. Teď jsme si všimli, že mladé výrustky osychají. Pravidelně plot zaléváme. Nevíme, jestli je to horkem, které bylo nebo jsou stromy napadené? Děkujeme za rady. |
 |
|
 |
Bolestivé uši, 7.2.2016 Asi před měsícem našeho psa bolelo ucho. Pištěl při zahýbání s ním. Když bolest ustala, všimli jsme si, že má za tím uchem místo bez chlupů. Neví někdo, o co se jedná? |
 |
Nemoc kůže?, 25.7.2015 Máme 5-ti letého švýcarského ovčáka. Na předních nohou nemá srst, jen růžové fleky, zřejmě otlačené od ležení. Chce, bohužel, ležet jen na holém dřevě. Narůžovělé fleky se mu teď začaly objevovat i jinde na těle. Prosvítají přes bílou srst. Psa tato... celý příspěvek > |
 |
Co je těm švestkám?, 25.5.2015 Děkuji za radu. Budu doufat, že další zima bude pořádně krutá. Slepice, bohužel, nemáme. |
 |
Co je těm švestkám?, 25.5.2015 Nevzpomínám si na název přípravku a spotřebovala jsem vše. Byl určený na peckovice po odkvětu. Dá se ještě něco dělat, abycho zachránili aspoň něco? |
 |
Co je těm švestkám?, 25.5.2015  A ještě 1 foto. |
 |