|
Choroba švestek, 3.5.2024  Dobrý den, už několikátým rokem se u nás nedaří švestkám. Mají pokroucené listy, některé schnou, na plodech jsou černé tečky. Letos jsme postříkali poprvé decisem, ale výsledek žádný. Dají se stromy ještě zachránit? |
 |
Choroba tulipánovníku, 24.4.2024 Listy jsou pokroucené jako od mšic. Děkuji, budu Vám věřit. |
 |
|
 |
Choroba tulipánovníku, 24.4.2024  Prosím o radu. Tulipánovník roste asi 7 let bez problémů. Teď ale černají a kroutí se listy. Viz. foto. Poraďte, jak ho zachránit. Děkuji za rady. |
 |
Nemoc rododendronu, 25.4.2023  Na rododendronu žloutnou a flekatí spodní listy. Poradí někdo, co mu chybí? Je na stanovišti 2. rokem, vedle něj roste druhý, který je zdravý. Půda je kyselá, pod jehličnany. Foto přikládám. |
 |
Neznámý strom v Dominikánské republice, 4.1.2023 Jasně, není třeba žádné očkování. Jen sbalit plavky a tradaa. Ale ten pekan to asi nebude, má úplně jiné listy. |
 |
Neznámý strom v Dominikánské republice, 2.1.2023  A tady je ten strom. |
 |
Neznámý strom v Dominikánské republice, 2.1.2023  Dobrý den,
v exotice jsem často viděla tento strom (viz.obrázek) a pod ním ležely plody podobné ořechům. Jedná se opravdu o některý druh ořechu? |
 |
Škůdce na slivoni, 8.6.2022  Dobrý den,
slivoň má zkroucené listy. Našli jsme na ní housenky a tohoto brouka. Viz. foto. |
 |
Neznámý keř, 30.4.2022  Pozná někdo tento keř? Mají sousedé a netuší, co je to. Teď na jaře krásně kvete (viz foto). Nemá ještě žádné listy. Hodně v zemi odnožuje. Je spousta mladých výhonků kolem. |
 |
Pokojová nebo zahradní azalka, 26.4.2022  Dobrý den, dostala jsem tuto azalku a nikdo neví, jestli patří na zahradu nebo do bytu. Poradí někdo? |
 |
|
 |
Čistění surfinií, 22.6.2021 Nevím, jestli se starám správně o surfinie. Odkvetlé květy se mají uštípnout nad nimi nebo jen odebrat? Děkuji za odpovědi. |
 |
Co je to za strom?, 30.5.2021 Děkuji za odpověď. Tak ten na zahradu shánět nebudu. |
 |
Co je to za strom?, 30.5.2021 Děkuji, ale nemá žádné trny. |
 |
Co je to za strom?, 30.5.2021  Tady je foto |
 |
Co je to za strom?, 30.5.2021 Prosím o určení stromu, který teď krásně růžově kvete. Viz foto. Je to štědřenec? Viděla jsem zatím jen žlutý. |
 |