Příspěvky uživatele - 12.4

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rozkvétání meruněk 2021, 9.5.2021 Obsahuje fotku
U nás ten včerejší přízemní mráz dosáhl -4,5°C (hranice středočeského a jihočeského kraje n.v. 443m). Už jsem psal o planých, neopylených květech. Dnes je teplo (9.května) a meruňka vypadá teprve takto:
Rozkvétání meruněk 2021, 6.5.2021
Přeji vám to. U mne to zase vše skončilo špatně. První květy se začaly rozvíjet přesně den před ochlazením a pak během chladného počasí se otevřely a odkvetly i ostatní. Teploty tu byly kolem 7° přes den a k ránu kolem nuly více jak dva týdny. Nebyly... celý příspěvek >
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 30.4.2021
Ve využití elektřiny bych viděl výhodu také v tom, že jde snadno napojit na automatické spínání podle skutečné okamžité venkovní teploty. Termostat. Tím pak může člověk topit jen ve skutečně potřebné době a o to s nižšími náklady. Co jsem kdy... celý příspěvek >
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 29.4.2021
Ještě jsem si uvědomil jednu svoji nepřesnost v uvedených výsledcích. Samotné teplotní čidlo kterým jsem měřil změnu teploty neměřilo povrch, ale bylo umístěno uvnitř plastového pouzdra o průměru 2cm. Šlo tedy o vnitřní teplotu ozařovaného pouzdra.... celý příspěvek >
Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky, 29.4.2021
Rozhodl jsem se experimentovat s infračervenou žárovkou pro ochranu květů (plůdků) meruňky proti jarním mrazíkům. Moje prvotní představa je taková, že použiji žárovku (případně několik) umístěnou těsně nad korunou stromu a "zářící" dolů, na větve... celý příspěvek >
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 24.4.2021
Jen ještě přidám, že i teplo ze slunce co k nám přichází je přinášeno výhradně tím infračerveným zářením (v meziprostoru teplo není). Není to tedy jen prostý ohřev povrchu žárovky a zahřívá skutečně ozářenou plochu předmětů. Právě ale kvalita žárovky... celý příspěvek >
Ochrana květů meruňky netkanou textilií, 24.4.2021
Před lety jsem nějaké zkušenosti s infračervenou žárovkou už měl. Tehdy jsem si ověřil, že to záření teplo nese a nejde jen o přenos tepla vzduchem. Ano, není to teplo o síle povrchové teploty žárovky. Na žárovku nyní čekém a ani podle typu nejsou... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika