|
Příspěvky uživatele - 78.126
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Uštípané vršky rostlin, 30.4.2021 Mam uz treti rok stejny problem s rozchodnikem, pritom se uvadi, ze netrpi skudci a je odolny. Mam ho na trech mistech a problem se vyskytuje jen na jednom, zato dukladne. Chudak kytka vubec nevykvete, vyhony jsou vykousnute. Po vylouceni vsech... celý příspěvek > |  | Aku teleskopické nůžky na větve parkside, 6.2.2021 My je máme rok. Při úplném vysunutí jsou pro mě docela těžké na práci na stromech, ale manžel je používá bez problémů. |  |
|  | Zivý plot - bobkovišeň versus Thuje Smaragd?, 18.7.2017 Ptačí zob stříháme jednou nebo dvakrát ročně (jak máme čas) a není z něj víc odpadu než z jakýchkoliv jiných keřů, navíc jsou větve poměrně měkké, nepíchají...
V živém plotě máme dost druhů rostlin, ale ptačí zob považuji z hlediska údržby za... celý příspěvek > |  | Buxus - je to škůdce či choroba?, 25.5.2017 Jasně, loni jsem zasáhla pozdě, bylo to poprvé co jsme se se zavíječem setkali a postřik jsem dělala, až byly někteřé keře značně poškozené.
Po letošní mrazivé zimě část těch nejvíc poškozených ani neobrazila, část obrazila, ale až hluboko v keři a... celý příspěvek > |  | Buxus - je to škůdce či choroba?, 1.5.2017 U nás (Olomouc) jsem poprvé zaznamenala zavíječe loni (2016). Po návratu z desetidenní dovolené jsme měli půlku keřů buxusu ožraných skoro dohola, druhá půlka byla napadená.
Postříkala jsem keře důkladně Spruzitem AF. Je nutné stříkat... celý příspěvek > |  | Vhodnost lidských léků pro psy, 4.1.2017 Já přece nepíšu, že lidské léky pro psy ne. Když si můj příspěvek přečtete dobře, píšu " ne bez konzultace s veterinářem".
Jinak průměrně inteligentní jedinec bez znalostí si dávkování jen tak neupraví a srovnání s dětmi je nesmysl. Psi mají... celý příspěvek > |  | Vhodnost lidských léků pro psy, 20.12.2016 Psi a lidé mají jiný metabolismus a proto není vhodné bez porady s veterinářem podávat humánní léky psům, protože obvykle mají jiné dávkování, v některých případech jsou dokonce nevhodné nebo zakázané. Vysloveně nebezpečné jsou léky proti bolesti... celý příspěvek > |  | Pnoucí růže, 6.8.2016 My máme Rosarium uetersen a je to spíše sadová růže -- silný, asi dvoumetrový keř, ačkoliv jsem ji kupovala jako pnoucí růži a nachystala pro ni opěrnou mříž. Má silné výhony, výborně kvete, ale k oblouku se podle mě moc nehodí. Její výhony... celý příspěvek > |  | Existuje nějaká odrůda rhododendronu, která snese slunné stanoviště?, 22.5.2016  Ano, ve Středomoří rostou opravdu rododendrony na přímém slunci. Fotka z naší cesty do Chorvatska před pár lety - rododendron v Zadaru, nevěřila jsem vlastní očím... |  | Zaschlé výhony třešně, 22.5.2016 Ano, mohlo. |  |
|  | Množení skalníku, 19.4.2016 Sázet řízky je nejlepší ve vegetačním období. Na podzim je pozdě. Nejlepší je přelom jara a léta. Zapíchat větvičky do nakypřené země, zalévat, dbát na to, aby byly ve stínu... A pak se radovat z nových rostlinek. :-)
Teď na jaře skalník... celý příspěvek > |  | Ibišek pokojový - řízkování, 4.3.2016 Podle mých zkušeností je nejlepší dát ibišek přímo do květináče - namočit polozdřevnatělou větvičku ve stimulátoru (pokud ho máte, ale není nezbytný), zapíchnout do zeminy, držet ve vlhku, ale nepřemokřit, horní část přikrýt igelitovým sáčkem, který... celý příspěvek > |  | Co místo popínavých růží, 21.4.2015 Vinnou révu.
(Ale v principu se taky přimlouvám za záchranu života růžím.) |  | Mrazuvzdorné, husté stálezelené listnaté keře na živý plot, 19.1.2015 Buxus (krušpánek) je výborný, ale roste velmi pomalu, takže pohledovou clonu, která by stála za řeč a nebyla by tak po kolena, vytvoří tak za deset a více let. Navíc je v posledních letech napadán houbovými chorobami, které způsobují odumírání větví... celý příspěvek > |  | Obnovit zasypanou studnu?, 28.9.2014 Myslím, že není nutné zájem tazatele obnovit takové úctyhodné dílo ironizovat. Docela ho chápu.
Jinak obecně k případnému zájmu archeologů: samozřejmě záleží na tom, jak je studna stará. Ale i někdy velmi hluboké středověké studny v historických... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|