|
Pěstování magnolie, 19.4.2009 Nie je magnólia ako magnólia. Niektoré kultivary kvitnú skorej, niektoré vyžadujú čas. U semenáčov je normálne kvitnutie obvykle po 15-20 rokoch. Sú oblasti kde magnolie jednoducho skoro nekvitnú (resp. kvitnú len v divokej krajine -... celý příspěvek > |
 |
Úprava trávníku, 17.4.2009 Vážený pane! To ste ovšem nepochopili princíp a účel vertikutátoru. Jeho úlohou nie je trávnik vyčistiť na 100%. I keď práve väčšina ľudí si to myslí. Vertikutátor má prerezať trávovú vrstvu vertikálne. Toť vše! A toto vertikálne prerezanie... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mechanický vertikulátor, 17.4.2009 Medzi inými zbytočnosťami vlastním aj vertikutačné hrable bez kolečiek - to je úplná šialenosť. Fungovať to samozrejme funguje, ale chce to tucet odpočinutých brigádnikov na deň. S kolečkami - to bude určite podobná... celý příspěvek > |
 |
Mšice na nektarinkách, 16.4.2009 Ďakujem! Nie som zahradník. Som typické bratislavské decko zo Starého mesta odviate osudom "z kaviarní rovno do Beskyd". |
 |
Ochranny postrik, 16.4.2009 Ešte doplním zdroj, podľa ktorého postupujem pri postrekoch ja. Je to bulletin VirginiaTech, ktorí amíci každoročne aktualizujú a je tam kopa užitočných informácií. Prípravky sú dostupné skoro všetky, ale pod inými názvami. Choroby a... celý příspěvek > |
 |
Kadeřavost, 16.4.2009 Teraz už nič. Listy budú deformované, ale to až tak nevadí. Sú viac-menej funkčné! |
 |
Ochranny postrik, 16.4.2009 Ja dávam aj na myší ouško - tento rok syllit, aj na poupě - tento rok rubigan+polyram (čím riešim súčasne aj budúce padlí a rzi) . Mám jeden Golden Delicius a Idaredy, kde to inak nejde - to sú magnety na strupovitosť a Idared na padlí. |
 |
Mšice na nektarinkách, 16.4.2009 K nám zatiaľ žiadne berušky nedorazili (ale dnes ma potešila invázia čmeliakov).
Čo sa týka mospilanu. Ten sa vstrebáva rýchlo do rastliny a vydrží tam fungovať pár dní. Je to systémový prípravok a rastlina ho rovnomerne rozvedie v... celý příspěvek > |
 |
Ochranny postrik, 16.4.2009 Sem s nimi! Vždy ma zaujíma, čo používa "konkurencia". Postrekujem rád a obvykle končím 14 dní pred zberom. |
 |
Nemocné javory?, 15.4.2009 Ťažko povedať čo by bolo najlepšie. Je predpoklad, že už niečím napadnutý je a pravdepodobne napadnutý zostane. U javorov sa cení prirodzený rast a to už nesplní, pretože bude navždy "mrzák". Tento fakt by mi až tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ochranny postrik, 14.4.2009 Myslím, že celý problém účinnosti, resp. neučinnosti niektorých prípravkov je zakopaný v samotnom cykle Taphrina deformans. Blastospóry sa aktivizujú pri +7stC. Nosičom je dážď. Na druhej strane je ale nutná "vnímavosť" broskyne. Tá je... celý příspěvek > |
 |
Rez Hrušňová, 14.4.2009 Tento problém sa tu spomína skutočne stále dokola. Ja ovšem nechápem, prečo to je taký problém. Rez hrušňová nie je žiadna katastrofa. Je to viac-menej kozmetický defekt. Ak sa udrží v medziach normy, tak sa nič sa nedeje.
Ja mám dve... celý příspěvek > |
 |
Krtek - a je to, 14.4.2009 OK.
Savo je stabilizované pomocou NaOH, aby netvorilo s kyselinami voľný chlór, s močovinou chloramin a pod. Ak sa teda ponechá "len tak", tak z neho zostane slaná voda. Hlavne to netreba celé zbytočne... celý příspěvek > |
 |
Krtek - a je to, 14.4.2009 A čo teda sposobuje Savo v prírode? Teda okrem toho, že sa rozkladá na chlorid sodný a vodu. V čom je tá extrémna kontaminácia prírody? Potom aj more a oceán je iba "sajrajt", ktorý extrémne kontaminuje prírodu.(Dúfam, že nechodíte s detmi... celý příspěvek > |
 |
Mšice na nektarinkách, 14.4.2009 Určite by som Oleoekol v tejto rastovej fáze nepoužíval. Je to olejová emulzia a tým je jasne dané jeho použitie "proti prezimujúcim škodcom". Súčasne to neznamená, že proti prezimujúcim škodcom hocikedy počas roku. Je určený výhradne pre použitie vo... celý příspěvek > |
 |