|
Příspěvky uživatele - 31.193
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozkvétání meruněk 2021, 14.4.2021 A taky včely na to hází bobek, v takovém počasí je vidět sem tam jenom osamocený čmelák... |  | Rozkvétání broskvoní, 14.4.2021 Vítejte v klubu, vymírání pupenů/rakovina čím dál více znemožňuje pěstování broskvoní. Jestli bude příští jaro i přes všechny možné postřiky zasaženo tolik letorostů jako letos, vyřeším to rýčem a motorovou pilou. |  |
|  | Rez tresne, 6.4.2021 Nemohu si pomoct, ale já tam vidím dvoják. Chce to fotky z více úhlů. |  | Novozasadena jablon ma nizko kostrove konariky, 6.4.2021 Všechen boční obrost dejte pryč. Proč - ty dva ponechané výhony jsou nízko, ten původní konkurent terminálu je mnohem silnější jak druhý výhon a třetí do party chybí úplně.
Terminál nechte jak je, od zhora odpočítejte cca 6 zdravých pupenů a... celý příspěvek > |  | Zástava kvasu, 26.3.2021 Nevím co to máte za švestky, že k nim máte potřebu přidávat cukr. Většinou je problém opačný - vysoká cukernatost, kterou následně kvasinky nejsou schopny vykvasit = zbytkový cukr v kvasu. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 23.3.2021 Přejet komplet sad mědí (Kuprikol, Champion) není jistě naškodu. Částečně zabere i na ty mechy a lišejníky. Zelenou skalici s vápnem jsem použil letos, ještě jsem nekontroloval, jak to zabírá. |  | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 23.3.2021 Děkuji pane Petře. Vyřežu co budu muset a chemicky ošetřím. Podle průběhu zimy by se měl údajně postřik mědí opakovat i v jejím průběhu, ne jen jeden postřik koncem listopadu.
Na jiném sadařském fóru mi byly doporučeny tyto přípravky:
ALIETTE... celý příspěvek > |  | Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 17.3.2021  Je to čím dál větší problém. Už jsou napadeny skoro všechny broskvoně, mandloně i část meruněk. Zdá se, že i přes zimu odumřely některé popeny na broskvoních a objevili se skvrny na letorostech.
Vyzkouším Dithane a Talent. Infekce se možná šíří... celý příspěvek > |  | Jak na kvas z hrušek?, 7.10.2020 Nezlobte se pane Vašku, ale takové rady si strčte za klobouk. Kyselina se k hruškovému kvasu přidává kvůli snížení pH pro zlepšení prostředí pro kvasinky. Místo kyseliny někdo přidává jablka, třeba kýbl na metrák hrušek.
Rozhodně se není třeba... celý příspěvek > |  | Astra, 1.10.2020 Mám jednu větev Jizery, letos prvních pár plodů. Ještě je na stromě. |  |
|  | Jablko má světlý pruh, 21.9.2020  Chtěl jsem založit nové téma, ale vidím, že máte nejspíš podobný problém jako já.
Topaz, letos poprvé výrazná deformace plodů na dvou stromech. |  | Jakou odrůdu nasadit na pálení slivovice?, 18.9.2020 Proč likvidujete/přeroubujete Hagantu? Já jsem s ní spokojen. Velké plody, velká cukernatost, skvělá chuť, dozrává spolu s durancií... |  |
 |
|
|
|