|
Řez broskve, 28.8.2021 Hlad určitě neměly, hnojil jsem a zaléval poctivě. Než chytly tu nemoc byly to moc hezké vzrostlé stromky. Ale o tom toto téma není má otázka je hlavně na řez. |
 |
Řez broskve, 28.8.2021  Ještě foto nektarinky. |
 |
|
 |
Řez broskve, 28.8.2021  Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat ohledně letního řezu broskve a nektarinky. Přes léto mi chytly stromky nějakou nemoc kde mi opadaly skoro všechny listy. Je dobré i přesto udělat letní řez? Broskvoň loni vysazená, nektarinka letos. Pokud řez... celý příspěvek > |
 |
Řez broskve, 28.3.2021  Dobrý den,
Tak jsem to udělal následovně viz. Foto. Je to takto v pořádku? |
 |
Řez broskve, 20.3.2021 Děkuji za odpověď,
Broskev je na jižní stranu na Jižní Moravě takže přes jaro a léto je tu docela teplo. Nicméně řed plotem je vzrostlý javor, který v létě příjemně stíní před silným sluncem. Přemýšlím tedy o řezu na štíhlé vřeteno jak... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně prvním rokem, 19.3.2021 Děkuji za reakci,
Polep kolem kmínku již není, je tam pouze zbytek lepidla po pásce. Nicméně jak zabránit mravencům aby nelezli do koruny, když nedám polep na kmínek? Zbytek co píšete tak dává smysl pokusím se učinit nápravu.
Děkuji. |
 |
Řez třešně prvním rokem, 19.3.2021 Děkuji všem za rady, ještě se zeptám kdy nejlépe provést tento řež? Je vhodné stříhat i teď když je březen ještě docela chladný?
Děkuji. |
 |
Řez broskve, 18.3.2021  Dobrý den,
Jsem laik zacatecnik a prosil bych o radu. Loni na jaře jsem vysadil broskvoň a během loňska jsem pouze zkracoval větvičky tak o třetinu koncem léta. Tato broskvoň bude nejspíš potřebovat letos jarní řez, mohl by mi nějaký odborník... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně prvním rokem, 18.3.2021  Dobrý den,
Po roce znovu oživuji tento příspěvek s pomocí kdy a jak provést řež u této třešně. Jak jsem již psal, je třešeň první rok od výsadby kde byl původně jen kmen a tři větvičky + terminál vyrostly během loňského roku. Přikládám aktuální... celý příspěvek > |
 |