Příspěvky uživatele - 9.144

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Bokashi druhé kolo, 19.1.2020
Já si myslím, že to už trochu chápu. Jde o anaerobní rozklad, tedy o to, čemu se doposud říkalo hnití. Budiž. Doposud se taky uvádělo, že hnitím vytvořený kompost není tak hodnotný, jako ten který zetlí. Budiž. Zkoušet to nebudu, manipulace s... celý příspěvek >
Hotel pre hmyz, 18.1.2020
Účinek pokud myslíte biologickou ochranu naprosto žádný. Jak už jsem psal je to jen pro včely samotářky. Nepatrně = neměřitelně tím snad zlepšíte opylování hmyzosnubných rostlin v okolí. Jiný účinek to nemá.
Hotel pre hmyz, 18.1.2020
Možná to nechápete. Hotel pre hmyz není hotel ve smyslu all inclusiv. Hmyz tam nejde přespat a najíst se. Sluníčka ve spárách ctějí přezimovat. Hotel pro hmyz (navrtané materiály) slouží vlastně jen pro včely samotářky jako místo k "hnízdění".... celý příspěvek >
Hrušně - vysadit či ne?, 15.1.2020
Tohle: "primárně mi jde o estetické a ekosystémové služby, které ovocné stromy zajišťují, a byť počítám i s ovocem, určitě by nevadilo, kdyby ho bylo méně, či méně kvalitní (snad pouze co do vzhledu a chuti)." jsem si nemohl vysvětlit jinak,... celý příspěvek >
Tedy vám je úplně jedno co to bude za strom a zda ponese ovoce. Tak tam zasaďte cokoliv, je to jedno. A dotaz byl zcela zbytečný. Toto fórum má jiné zaměření, než je váš zájem. A pomýlení o tom, že neudržované stromy budou odolnější je opravdu... celý příspěvek >
To přece nikdo z nás neví, jaké tam máte podmínky. Musíte si uvědomit, že odsířením elektráren přišla příroda o účinný ochranný přípravek proti mnoha chorobám, které dnes vesele bují a moderní odrůdy jsou proti nim neodolné. Třeba moniliový úžeh bez... celý příspěvek >
Nejste zas tak vysoko, takže zcela jistě Konference u vás "půjde". Asi bych byl pro pěstovat v nízkém tvaru, nejlíp vřeteno. To se dá dobře chemicky ošetřit a počítejte s nutností chemické ochrany, pokud tam ty jalovce jsou blízko. Vysokokmen... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 11.1.2020
Sud mám přikrytý, i když to přece jen trochu leze ven, má to opravdu sílu.  Používám po vykvašení, když se to "vyčistí" a tráva klesne ke dnu a barva se změní na černou a smrdí to podobně jako kdysi hnojivo OBM. Nakládám bršlici, kopřivy a vše... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 9.1.2020
Já ale taky nevědomky přidávám cukr do kompostu. Zelenina, tráva, zbytky ovoce, výlisky z moštování, dřevěná drť  - obsahují cukry, škrob - složený cukr, celulózu - složený cukr. Občas tam vyleju starý kompot, nebo zkyslý mlíko. Takže jsem... celý příspěvek >
Výroba bokashi kompostu na zahradě, 5.1.2020
Oceňuju vaše přiznání, že to nešlo. Ono totiž všechny ty zázračné metodiky jsou v podstatě rovny zapálení obřadního ohně, a tanci s chřestítky a bubínkem okolo obyčejného kopmpostu.
Natírání kmenů vápnem 2020, 4.1.2020
Je zajímavé, že tak vcelku nicotná témata, jako je bílení kmenů nebo zatírání ran na větvích způsobují takový var až kypění v diskusi. Chtě nechtě, musím opět souhlasit s MV, i když budu asi zase označen za slouhu. Podle mně je jedno, čím se kmen... celý příspěvek >
Uzení masa, 4.1.2020
Když je maso dobře proleželé, malý šedý flíček uprostřed po několika dnech zmizí. Když nezmizí, nebylo dobře proleželé. Těch 11 hodin by mělo stačit na menší a střední kusy, na velké je to podle mně málo. Máte zkušenost, možná by pomohlo den před... celý příspěvek >
Jakou odrůdu jablek koupit na štrůdl?, 2.1.2020
Zdravím v novém roce. Otázka kulinářsko-zahradní. Situace se má tak, že letos (loni) jsme zcela bez vlastních jablek. Manželka udělala štrůdl z Šampionů, ale celé se to rozteklo. Má někdo zkušenost jakou odrůdu tužších jablek na štrůdl koupit v... celý příspěvek >
Přeroubování starší jabloně, poraďte, 2.1.2020
S tou kvalitou moštu z letních jablek bych polemizoval, není to nic moc, ale možná to jen neumím. A taky třeba majitelka o mošt a zavařená jabka nestojí. Jinak takto velký strom letních (pokud jsou opravdu letní) jablek je na zahradě spíš ke zlosti.... celý příspěvek >
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny, 31.12.2019
A bříza je taky špatně.
Další diskuze:  1112131415  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika