|
Papriky 2021, 6.3.2021  2-hé foto |
 |
Papriky 2021, 6.3.2021  foto výsevu paprik 2021 |
 |
|
 |
Papriky 2021, 6.3.2021 zdravím přátele, pestitele paprik.Tak takovou bídu se vzličováním, jsem ještě nikdy neabsolvoval.Osivo jsem dal vlhčit 11.1. vysel 13.1. a čekal a čekal.Do 31.1.mi vylezla jedna, ano 1paprika.Vše zakryto v mikrofolníčku nad topením a posychrováno... celý příspěvek > |
 |
Pekingské zelí a dřepčíci, 21.5.2020 Tak ta řepka mi nehrozí, děkuji i za sdělení této skutečnosti a potenciální,,hrozby" :-) J a Olí |
 |
Pekingské zelí a dřepčíci, 18.5.2020 Pane Vladimíre.Děkuji Vám za odpověď a určitě to zkusím.Jako experiment to pro mě bude další zahrádkářská zkušenost.I když to nepatří zrovna sem-kdybych na letošek nevysel semínka z kupovaných kápií z marketů, tak bych na tom z paprikama byl velice... celý příspěvek > |
 |
Pekingské zelí a dřepčíci, 14.5.2020 zdravím kolegy pěstitele.Mám dotaz ohledně osiva pekingského zelí.Nechal jsem ho přes zimu, nepomrznul,nyní již odkvetl a má takové lustičky.Lze zevnitř získané zrníčka použít jako osivo do budoucna?.Některý druh stojí i 30Kč za 30 semínek a to se mi... celý příspěvek > |
 |
Hlávkový salát, 30.12.2019  zdravím ostatní pěstitele a chci se malinko pochlubit, že letos se mi povedlo v těchto mimořádně příznivých dnech, kdy tady u nás ještě nebyly delší ani silnější mrazy, sklízet salát ve folníku a ještě dnes jsem vzal poslední 4ks ze záhonku(byly... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně, 2.11.2019 Dobrý den.
Nechci zakládat nové vlákno a proto si dovolím vznést svůj dotaz sem a obrátit se na zkušené ovocnáře.Tak tedy máme na zahrádce cca 30 let starou srdcovku.Na letošní uplynulou sezónu jsem byl nucen odstranit 2 kosterní větve.Minulý... celý příspěvek > |
 |
Paprika Rodrigo, 19.4.2019  umístění na parapetu kuch.okna |
 |
Paprika Rodrigo, 19.4.2019  Zdravím ostatní pěstitele a nejen paprik.I když to nejsou rodrigo, přidáme náš přízpěvek sem do tohoto vlákna.Tak tedy v týdnu jsme přesazovali.Jelikož máme velmi stísněné prostory, přesazujeme na kuch.jídelním stole, zaléváme na dřezu a umísťujeme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přepikýrovaným paprikám žloutnou a opadávají děložní lístky, 15.3.2019 zkusil bych do zálivky rozpustit nadrcený cererit(rozumné množství),našim paprikám to vyhovuje :-) J a Olí |
 |
Papriky 2019, 27.1.2019  A ještě rostlinky po prvním přesazení.První vlna je v sadbovači 3x6 a o pár dnů později v sadbovači 3x5 |
 |
Papriky 2019, 27.1.2019  Zdravím ostatní pěstitele a přidám v letošním roce též příspěvek.S výsevem jsem začal 10.1.předkličováním na vlhkou vatičku a nechal 48h být.Pak šlo osivo do výsevného substrátu se špetkou prosáté kompostovky.Mezi prvními začala vzcházet odrůda... celý příspěvek > |
 |
Papriky 2018, 7.12.2018  nedařilo se na poprvé přidat fotku |
 |
Papriky 2018, 7.12.2018 Dobrý podvečer.
Omlouvám se předem, že neposílám slíbenou odpověď po sezóně do SZ jen pro paní V.L.-jaxi se mi poondilo PC a nedostanu se proto do soukromého registrovaného nastavení.Tak tedy: pěstovali jsme cca 30rostlin Hodonínské vzpřímené,... celý příspěvek > |
 |