|
Jaká je to odrůda?, 28.11.2022  . |
 |
Jaká je to odrůda?, 28.11.2022  Habitus stromu i plodů odpovídá s největší pravděpodobností na Lansberskou Renetu. Na obrázcích dole Landsberská reneta pro porovnání s vašimi plody. |
 |
|
 |
Určení odrůdy dle fotky, 4.9.2022  Dobrý den,
rád bych zjistil o jakou odrůdu jabloně se jedná na fotkách. Strom je starý kolem 120 let, obří mohutný kmen. Jablka jsou dost sladká, mírně aromatická. Děkuji předem za každou odpověd´. |
 |
Boikovo obrovské, 12.8.2022  Podobá se odrůdě "Sláva světa" na obrázku z internetu. |
 |
Co je to za keř?, 12.8.2022 Trojpuk drsný |
 |
Určenie odrody, 3.8.2022 Na první fotce bude nejspíš Althanova renkloda |
 |
Kompostování kostí, 15.1.2022 Já kosti v pevném stavu na kompost nedávám, jelikož by mi tam začali lozit hraboši nebo kočky. To je lepší je spálit a potom nasypat do díry v kompostě. |
 |
Jaké ovocné stromky budete kupovat?, 3.11.2021 Já také sázel staré odrůdy. Jabloně na podnoži A2 - Košíkové, Podzvíčinské, Míšenské, Míšen Jaroměřská, Hladíkovo Přeúrodné a ještě o víkendu zasadím Smiřické. Z višní jsem zasadil Morelu pozdní, dále 12x rakytníků a 2x aronie.
Na jaře budu sázet... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Míšeňské, 19.10.2021  A ještě další fotka. |
 |
Odrůda Míšeňské, 19.10.2021  Další fotka |
 |
|
 |
Opět prosím o určení odrůdy, 19.10.2021  Ještě posílám další fotku. |
 |
Odrůda Míšeňské, 19.10.2021  Dobrý den,
znovu oživuji toto vlákno, protože jsi nejsem jistý jestli se na fotkách opravdu jedná o Míšenské České. Domnívám se že se může jednat i o Landsberskou Renetu. Můj popis k této odrůdě zní tak to: Nezralá slupka je zelená až když... celý příspěvek > |
 |
Luna, Gold Bohemie, Heliodor, Otava do 360m.n m, 5.10.2021 Dobrý den, zakládám nový sad a potřeboval bych poradit jaká odrůda z těchto (Luna, Gold Bohemie, Heliodor a Otava) se hodí do 360m. n m., jílovitohlinitá půda, svítí zde celý den slunce. Zahrada se nachází v Podkrkonoší v údolí. Stromy bych sázel na... celý příspěvek > |
 |
Krásenky málo kvetou, 11.9.2021 Já letos zasadil krásenky poprvé a udivil jsem do jaké výšky dorostly. Měří přes 2m. Kvetou krásně barevně a i pěkně voní. |
 |
Jabloň Mio, 4.9.2021 Jabloň Mio pěstuji na čtvrtkmenu na podnoži M106 víc jak 20 let. Roste bujně, často přeplozuje a alternuje. Každý druhý rok jsem sklidil nejmíň 60 Kg jablek této odrůdy. Jsou pikantní, v horkých dnech osvěžující, nakyslá a když dozrají ve sklepě jsou... celý příspěvek > |
 |