|
Rajčata 2024, 19.12.2023 Mně nic navenek nesvítí. Dám do bedny plech s rajčaty, zavřu a nechám to tam ty čtyři hodiny. Pak dám rajčata na parapet, aby ráno už byly na denním světle. Netoužím po tom, aby si těch víc jak sto rodin naproti říkalo, co tam ten blbec... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 18.12.2023 To, že košťáloviny bez ohledu na odrůdu jsou tolerantní k nižším teplotám okolo -10 °C je všeobecně známá věc. Některé přezimují i venku, ale je otázkou zda v zimě opravdu rostou nebo jsou takto jen uskladněny a postupně se sklízí a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 17.12.2023 Pokud jsem napsal, že máte podzimní květák, tak jsem tím myslel, že to byl jen poněkud pozdě vysetý raný květák, pro sklizeň na podzim.Žádná odrůda podzimního květáku neexistuje. Kdybyste ho vysel trochu dříve, tak byste už sklidil pěkné květáky.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 17.12.2023  Tak už jsem nainstaloval novou bednu. Úplně náhodou má přesně rozměry, které potřebuji, lépe bych to ani nenachystal.
Vladimír |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 16.12.2023 Gratuluji. Pochopitelně to není ozimý květák, jen podzimní, který možná pomalu poroste až do vánoc, možná i trochu déle. Stejně tak jako různé plodiny vydrži ve skleníku, jen teplomilné asi ne.Je zajímavé, že zelí je méně odolné než... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 16.12.2023  Kořeny jsem nějak nesledoval, snažil jsem se rostliny přesadit, aniž by substrát z kořenů opadal. Nějak stále váhám, jestli jim svítit nebo ne. Momentálně se přikláním k tomu svítit ty čtyři hodiny, které chybí do 12. Mám už také vysety Sophie´s... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 16.12.2023 Pokusím se něco napsat. Asi nejraději mám OP červená nebo růžová velká srdce případně velké bifteky. Dělám si z nich saláty, nejvíc mně chutná salát Caprese (plátek rajčete, plátek mozarely, bazalka a olivový olej), chuťovka bez pečiva. Jinak mám rád... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 15.12.2023  Abych trochu zbrzdil vývoj, tak jsem všechny sazenice přesadil. Sazenice jsem utopil až po první pravé listy, V každém kelímku mám teď dvě sazenice oproti původním čtyřem. Věršinou už mají čtyři pravé listy, některé jen tři. Při příštím přesazení... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 15.12.2023 Rychlejší vývoj rostliny pro mě znamená, že rostliny příliš rychle rostou a nebudu schopen je v bytě někde umístit až do doby výsadby do pařeniště tj. do druhé poloviny března. U Milana je situace úplně jiná, on chce aby mu rostliny už v zimě... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2024, 13.12.2023 Dnes jsem provedl porovnání sazenic s minulými roky a zjistil jsem, že to přisvěcování dost podstatně zrychlilo vývoj sazenic. Je to asi až moc, a tak zatím na neurčitou dobu nechám ty partenokarpické odrůdy bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2024, 12.12.2023 Dnes jsem zahájil rozesazování sazenic Siletzu. Čtyři sazenice (1 kelímek) jsem rozesadil do dvou kelímků po dvou. Sazenice utopím až po první pravé lístky (rostliny mají čtyři pravé listy). Sazenice Siletz byly největší, ostatní budu přesazovat v... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 9.12.2023  V klidu mohu přidat pár fotek v tomto nekonfliktním tématu. Jinak se ani nesnažím jinde něco napsat. Možná se to časem zklidní.
Vladimír |
 |
Příprava skleníku na jaro, 8.12.2023 OK |
 |
Rajčata 2023, 17.5.2023 Papriky letos nepěstuji a rajčata mám už také všechna vysazena. Stihl jsem to na poslední chvíli. U nás taky spadlo do dneška víc jak 25 mm a něco dělat v záhonech bude možné asi nejdříve v sobotu nebo v neděli.Vypadá to, že nejdřív půjdu na zahradu... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat v pařeništi, 26.4.2023 Tak si to najdi v té diskuzi.
Vladimír |
 |