|
Příspěvky uživatele - 36.244
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajčata 2022 I, 1.6.2022 Jo jo, Milane, občas se vracíme k některým exemplářům ze staršího repertoáru. A mohou se v případě příhodných podmínek i osvědčit, to máš pravdu. U nás teploty spadly "jen" ke 4 stupňům a rajčatům se vede zatím výborně. Každopádně ty poměrně nízké... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 24.5.2022 Ahoj Milane, "zimní" balkonovky mě chutí docela mile překvapily, počítal jsem s mnohem horší. Letošní počasí je zatím naprostý opak toho loňského, kdy jsem v "ohrádce" přitápěl svíčkami. Nyní už mrazíky v našich končinách na 99% nehrozí, ale pro... celý příspěvek > |  |
|  | Rajčata 2022 I, 21.5.2022 Jo jo, ač jsme malá země, přesto jsou místní podmínky různé a každý pěstitel se s nimi musí vypořádat po svém. Co do množství odrůd, nejsem žádným přeborníkem, to tu jsou jiní kabrňáci. Ale je zajímavé porovnávat jednotlivé odrůdy. Samozřejmě že to... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022 I, 19.5.2022  Po delší odmlce vás všechny zdravím. Chci se podělit o své letošní „rajčataření“. Od 27. 4. „sklízím“ ze 4 „zimních“ balkonových rajčat (Aztek, Bajaja, Venus a Vilma) průběžně, je to tak akorát na košt, nikoli na najezení, to by muselo být těch... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 1.4.2022  Po měsíci se opět hlásím s hodnocením zimního pěstování 4 českých balkonových rajčat, vysetých 1. 12. 2021. Zatím 2x přesazeny, o tomto víkendu je přesadím potřetí z 2,5 l do 6 l květináčů. Od poloviny března jsou na chodbě na severovýchodním okně... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 26.3.2022 Milane, snímek bude 1. 4., zahájení sklizně předpokládám v (druhé) polovině dubna. O hodnocení chuti se pak podělím. Míra |  | Rajčata 2022, 24.3.2022 Waltře, můj Aztek vypadá obdobně, jako ten Váš, možná je jen o maličko větší. Má už sice i malé plody, ale lépe si vede Venus, ta má plodů nasazeno více a jsou větší, něco přes 1 cm v průměru. Bajaja a Vilma jsou vytáhlejší (cca 50 a 45 cm) a také se... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 18.3.2022 Milane, myslím, že je to jen šňůrka. Mir. |  | Rajčata 2022, 2.3.2022 Milane, s vysazením balkónovek do skleníku nepočítám. Na začátku dubna je přesadím do 5 l květináčů. Když bude teplo, budou ve skleníku, když bude zima (hlavně v noci), přenesu je do domu. Míra |  | Rajčata 2022, 2.3.2022 Světlo je hodně důležité. Já jsem z pohodlnosti nepoužil ani "oražeč", takže se teď nemohu divit, že se některým odrůdám nechchce plodit. Mirek |  |
|  | Rajčata 2022, 2.3.2022 Zdravím Vladimíre, s balkonovými rajčaty nemám žádnou zkušenost. Jejich pěstování přes tuto zimu jsem zvolil pro odreagování, ale i pro zjištění rozdílů mezi nimi a zjištění, jak si vedou ve ztížených zimních podmínkách, kdy je málo světla. I z... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 1.3.2022 Milane, všechny 4 odrůdy jsou rané, ale malý rozdíl v nich je. Nejranější je Azték, s dobou zrání 70 dnů od výsadby, Venus a Vilma 75, a Azték 80. Takže Vilma by už měla kvést obdobně jako Venus, což se neděje, a zhruba za týden by se měl projevit i... celý příspěvek > |  | Rajčata 2022, 1.3.2022  Uplynul měsíc, proto přicházím opět s hodnocením zimního „odchovu“ 4 českých balkonových rajčat. Vysety 1. 12. 2021 do výsevního substrátu, posléze 2x přesazeny do větších květináčů. Umístěné v koupelně na východním okně, přes noc zacloněny před... celý příspěvek > |  | Odrůdy rajčat, které už rozhodně nechci, 22.2.2022 Rajče Harzfeuer jsem pěstoval v sezónách 2013 a 2014. Je to raná odrůda se středně velkými červenými plody, mě narostly v hmotnosti kolem 70 g. Kolem stopky měly zelený lem. Rostliny byly slabší konstituce (např. oproti Startu), přičemž dorostly do... celý příspěvek > |  | Záhada Kristalonu (zdravé rajče a paprika), 19.2.2022 Milane, myslím, že není až tak podstatné, kterou složkou začneš, že se to střídáním časem srovná. Míra |  |
 |
|
|
|