|
Odolné odrůdy rajčat, 4.1.2021 Dnes jsem konečně dostal ta semena Mountainerů.
Vladimír |
 |
Rajče Start F1, 4.1.2021 Pochopitelně některé odrůdy se silnější kůží tak na ten úpal tak netrpí (myslím tím další české hybridní odrůdy). Ale vždycky je něco za něco. Žádné rajče není stoprocentní i když někteří říkají, že už takové 100 % ní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2021, 4.1.2021 Ten dotaz jsem směroval na Kukiho.
Vladimír |
 |
Rajčata 2021, 4.1.2021 Chystáte se to Brunito zkoušet? Docela mně zajímá, jaká hodnocení toto rajče získá. Sám bych ho vyzkoušel, ale opravdu už nemám kde.
Vladimír |
 |
Rajče Start F1, 4.1.2021 Ne, to není úpal ale žlutý límec okolo celé stopky. Úpal vypadá jinak, rajče je spálené na té částí, která je nejvíc vystavena slunci. Kvůli žlutému límci se nestíní plody ale celá rostlina aby se zpomalil růst (asimilace) a příjem draslíku kořeny... celý příspěvek > |
 |
Rajče Start F1, 3.1.2021 Nechtěl jsem, aby se tady rozvinula nějaká debata o tom, jak pěstovat rajče Start F1. Pěstuje se jako každé jiné české rajče.Já jsem za celých čtyřicet let co ho pěstuji neměl nikdy žádný problém s chutí. Vždy byla jak píšeš 10. Problémem může být... celý příspěvek > |
 |
Rajče Start F1, 3.1.2021  Asi většina z vás mně dá za pra vdu, že rajče Start F1 je lepší než rajče Stupické polní rané, přinejmenším chuťově. Přitom rajče Stupické patří ve světě k nejoblíbenějším rajčatům a po Startu by neštěkl ani pes. Je to možná i tím, že když na Googlu... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 2.1.2021 Dal jsem tu nabídku na Facebook, naTomatoville a také na Tomatojunction (kde jsou všichni co odešli z Tomatoville) a už mám cca 15 žádostí. Dokonce mám už jednoho zájemce, kterému pošlu všechna semena (pochopitelně už rozdělená na jednotlivé sáčky) a... celý příspěvek > |
 |
Pěstování ozimé zeleniny, 2.1.2021 Na zahradu jsem se dostal den před Silvestrem. Šel jsem tam jen proto abych vylil vodu a upravil zakrytí toho záhonu na kterém jsou květáky a cibule nakryty položením netkané. Zeť mně totiž poslal fotku, na které bylo vidět, že textilie na cca... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2021, 2.1.2021 Mezi svátky se mně podařilo zaslat zájemcům ze skupiny Zahrádkáři semena španělských bifteků (od každé barvy po jední odrůdě- negro, růžové a červené) a také každému semena hybridů z Artisan (Agi Red F1 a Lucky Agi F1). Celkem každý z těch devíti... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata 2021, 30.12.2020  V úterý jsem začal přisvěcovat od 16.00 hod do 22.00 hod. Nechám to tak týden a pak to vyhodnotím (porovnám s rokem 2019, kdy jsem vůbec nepřisvěcoval). Mám tam teď 3000 Lx při 19 - 20... celý příspěvek > |
 |