|
Trny na domácí švestce, 5.11.2023 Děkuji za odpověď! Tom |
 |
Trny na domácí švestce, 30.10.2023 Zdravím ovocnáře! Soused koupil krásný roubovaný prostokořenný stromek švestky domácí velkoplodé v ovocné školce na myrobalánu. Mně překvalil, že na odbočujích větvích u kmene stromku jsou vyrostlé vždy dva krátká trny. Můžou na roubované... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sušení paprik na koření, 29.10.2021 Dobrý den! Jaké druhy paprik používáte (jsou vhodné) pro sušení na výrobu koření. Děkuji. Tom |
 |
Uchovávání roubů, 26.12.2020 Já zapichuji lletorosty do země při stříhání stromů v lednu nebo únoru za teplých dnů, Zapichuji do země cca 5 - 10 cm u paty stromu, abych věděl, který druh to je. Zatím se mi nestalo, že by rouby byly suché a neujaly se. Pro zajímavost v květnu mi... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Harnas, 10.5.2020 Letos opět na Harnas mnoho nasazeno plodů, na rozdíl od jiných broskvoní. Uvidíme, co udělají letošní poslední mrazy. Tom |
 |
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 27.3.2020 Nic mimořádného. saláty, kedlubny, květák. Vím že tyto druhy stačí většinou přikrýt folií. Ale rajčata je třeba pár krát zahřát nad O°C, jinak odejdou. Pár dní v dubnu nebo i květnu mráz v noci přijde. Teplota venku od večera -6°C do rána už do... celý příspěvek > |
 |
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 26.3.2020 Používáte někdo elektický ohřev s regulací kolem + 5°C ve skleníku proti zamrznutí. Pro mně by stačilo takto topit pouze na noc cca 10 x ročně (vícekrát u nás zima není). Dá se něco takového koupit na trhu? Tom |
 |
Jak vypadá váš skleník na sezonu 2020?, 25.3.2020 Používáte někdo elektický ohřev s regulací kolem + 5°C ve skleníku proti zamrznutí. Pro mně by stačilo takto topit pouze na noc cca 10 x ročně (vícekrát u nás zima není). Dá se něco takového koupit na trhu? Tom |
 |