|
Neznámí škůdci na vrbách, 22.6.2014 Na všech převislých vrbách na zahradě se ve velkém objevil oranžovočerný brouček. Tělo má článkovité, podobné kratší housence. Listy jsou skoro sežrané. V předešlých letech jsem nic takového neviděla. Co je to za brouka a jak se jej zbavit? |
 |
Zasychání poupat u tumbeliny, 15.6.2014 Chci se poradit, co dělám špatně. Tumbeliny už mám 3. léto a vždy krásně kvetly. letos mají spoustu poupat, které se nerozvinou a zaschnou nebo vykvetou malinké květy. Neví někdo, kde dělám chybu? |
 |
|
 |
Nemoc ryngle a švestky, 27.5.2014 Dobrý den, možná se budu opakovat. Na švestce i na ryngli mám pokroucené mladé lístky a některé větve jsou plné pokroucených listů. Navíc některé plody žloutnou a nerostou. Na některých je už teď vidět dírka od nějakého škůdce. Poradí mi někdo, co s... celý příspěvek > |
 |
Nemoc psa? Poraďte, 30.4.2014 Děkuji za radu, o tom jsem ještě neslyšela. Právě uvažujeme o změně granulí, protože K 9 se nám zdá méně kvalitní než bývala. Zeptám se na ně. |
 |
Nemoc psa? Poraďte, 29.4.2014 Zatím jen antibiotika. Když zabrala, tak se jedná asi o zánět. Teď je zase dobrý, normálně čůrá a je veselý. |
 |
Nemoc psa? Poraďte, 21.4.2014 Dostal antibiotika, po kterých byl hned lepší. Teď po měsíci jsou tu stejné problémy, ale střídají se dny, kdy čůrá normálně a dny, kdy mu to nejde. Nechápu to. |
 |
Nemoc psa? Poraďte, 23.3.2014 Náš čtyřletý švýcarský ovčák má problémy s močením. Má velký kotec a nestalo se, že by se v něm vyčůral. Vždy vydržel. Teď má venku pořád zvednutou nohu, ale nemůže se pořádně vyčůrat, jen po kapkách a často. Počůral se i když ležel na dlažbě. V noci... celý příspěvek > |
 |
Problém s břízou převislou, 12.7.2013 Dobrý den, na břízce vysazené na jaře začaly žloutnout a opadávat listy. Vypadá to, že se po zasazení přijala, protože má spoustu nových větví. Zdá se mi, že podzim je ještě daleko a sucho taky nemá. Zkoušela jsem přírodní postřik proti škůdcům a je... celý příspěvek > |
 |
Stanoviště azalek, 18.5.2013 Dobrý den, koupila jsem 3 azalky asi 1m vysoké. Nikdy jsem azalky nepěstovala a protože nemám vzrostlou zahradu, skoro všude svítí slunce. Chci se poradit, jestli je můžu nasadit všechny k sobě na místo 1m od domu, kde svítí slunce asi od 12 hodin do... celý příspěvek > |
 |
Opad drobných plodů, 15.5.2013 Většinou na každé větvi jsou aspoň 2 větší plody. Takže je to normální, že zbytek opadne. Děkuji za zprávu. |
 |
|
 |
Opad drobných plodů, 14.5.2013 To právě nevíme, dostali jsme ji darem bez visačky. |
 |
Opad drobných plodů, 14.5.2013 Dobrý den, meruňku máme 3 roky. Nějaká úroda už vloni byla. Letos krásně kvetla i včelky opylovaly. Po odkvětu však většina začínajících plodů opadává. Stačí se jich jen dotknout. Mráz u nás v květnu nebyl. Na listech není vidět žádná choroba. Čím to... celý příspěvek > |
 |
Prosím je to žampión?, 25.9.2012  Tak já mám na zahradě něco podobného. Jen ty lupeny jsou, myslím světlejší. Každý den sbírám půl kbelíku a vyhazuju. Nevím, jestli nevyhazuju žampiony. Často rostou 2 z jednoho místa. Prosím znalce o názor nebo o radu. |
 |
Prosím o název keříku, 12.8.2012 To červené vpředu není šalvěj ale zalmia - jednoletka. |
 |
Název rostliny, 12.8.2012 Přesně tak. Nejedná se ale o trvalku. Je to jednoletá jedovatá bylina. |
 |