|
Žloutnutí mladých konců větviček u borovice, 14.7.2014  Konce větviček borovice zrezivěly. Je to jen v jednom patře stromu. Jedna z větví má rezavý konec ohnutý. Co s tím? |
 |
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014 Jo, raší pod místem štěpování. Nepomůže dřevo nad tím uřezat? Jsme rádi, že vůbec vyrašila. |
 |
|
 |
Zachráníme ji?, 14.7.2014  Prosím o radu. Zjistili jsme, že po očesání plodů má polovina stromu trochu zkroucené listy. Je to monilióza? Pomůže teď ještě postřik? Jinak bychom museli uřezat celý střed stromu nebo celý. Není to škoda? |
 |
Je to vůbec meruňka?, 14.7.2014  Na jaře jsme koupili 2 stromky meruňky Aurora. Jeden začal hned růst, druhý až teď a vidíme, že má úplně jiné listy. Nespletla se paní zahradnice?
Přikládám foto. |
 |
Druh meruňky, 7.7.2014 Vyzkoušela jsem jádro z pecky a je trochu nahořklé. Chuť mi připomněla mandli se slupkou. |
 |
Druh meruňky, 5.7.2014  A ještě jedna. |
 |
Druh meruňky, 5.7.2014  Přikládám další fotky samotného plodu, který dnes shodil vítr. Je velký asi 7 cm. |
 |
Určení keře, 5.7.2014 Děkuji všem zahradníkům za odpovědi. Už jsem chytřejší a vím, co jíme. Zrovna teď peču muchovníkovou kynutou buchtu, přidala jsem i trochu černého rybízu a malin, aby měla výraznější chuť. |
 |
Druh meruňky, 5.7.2014  Dobrá tedy, přikládám fotku pecky. Meruňka jde krásně od pecky, ikdyž ještě není úplně zralá. Taky by mne zajímalo, proč tak málo plodí (asi 15 plodů každý rok). Stromek je 4 roky starý. |
 |
Určení keře, 4.7.2014 Víte to jistě? Takže to není žádný druh borůvky? Jíme ty plody už dlouho i z nich peču buchty. |
 |
|
 |
Určení keře, 4.7.2014  A ještě 1 fotka celého keře. |
 |
Určení keře, 4.7.2014  Kdo ví, co mi to roste na zahradě? Je to nějaký druh borůvky nebo něco jiného? Keř je asi 2 a půl m vysoký. Zraje teď a má chuť plané borůvky. Dostali jsme ho před 6 lety. Přikládám fotky. |
 |
Druh meruňky, 4.7.2014  A ještě jedna fotka. |
 |
Druh meruňky, 4.7.2014  Taky se nevyznám v odrůdách meruněk. Tuto jsme dostali darem bez visačky. Má krásné velké plody, kterých je však málo. Jsou jen na jižní straně stromku. Dozrávají asi v polovině července. Mají výbornou sladkou chuť. Ráda bych věděla, jaký druh... celý příspěvek > |
 |
Neznámí škůdci na vrbách, 23.6.2014 Ano, to jsou přesně ony. Mandelinka na bramborách vypadá úplně jinak, proto jsem ji nepoznala. Co s ní?
|
 |