|
Hortenzie, 3.11.2008 mrkněte na forum trvalky a tam už něco o hortenzii najdete.Jana |
 |
Neznáte?, 1.11.2008  Nevíte někdo jak se jmenuje tato květina?Má tuhší listy.Zespodu nafialovělé nahoře sytě zelené,. jakoby krepové.Asi pokvete.Dost rychle pustila kořínky ve vodě. |
 |
|
 |
Smraďoch?, 1.11.2008 Houby jako takové mi nevadí, ale tato dost páchne.Zkusím to s tou sulkou.Jana |
 |
Smraďoch?, 31.10.2008 Na zahradě pod stromy se mi objevily houby(u nás se jim říká smraďoch).Nevíte jak se jich zbavit?Každým rokem je jich víc.Už jsem je zkoušela vyrýt i s podhoubím, ale objeví se zase jinde.Mám místo výskytu povápnit?Dík za každou radu.Jana |
 |
Nádoby na vodu - které jsou opravdu nezávadné?, 29.10.2008 Tak to asi vypustit budete muset.My je vypouštíme a obracíme dnem vzhůru.Jinak vám mráz vyboulí dno.Už se nám to stalo.Jana |
 |
Jak prakticky na kompostování?, 29.10.2008 my máme taky dva komposty(trámová ohrádka) a střídáme je co rok.Jeden rok plníme jeden a druhý rok druhý jako p, Daniela.Není plněn moc vysoko a než ho vybíráme tak vrchní vrstvu co není dozrálá přehazujem na ten druhý.Jana |
 |
Co je to za Kvetinu, 28.10.2008 Taky bych řekla že je to opadaný pepřinec.Jana |
 |
Co všechno udělat z dýní, 26.10.2008  Tak vám taky přidám obrázek co mi došel emailem.Jana |
 |
Krmítko pro ptáčky, 26.10.2008 Tak to je lepší než to co používám já.Asi může zobat víc ptáčků najednou.Díky za tip.Jana |
 |
Krmítko pro ptáčky, 24.10.2008 Otvor dělám tak velký aby se daly nasypat semínka.Tj asi 7 cm.Zítra vložím foto.Je to velmi jednoduché. |
 |
|
 |
Krmítko pro ptáčky, 24.10.2008 Já používám petky.Asi 1Ocm ode dna vystřihnu otvor a pod ním petku protknu starou pastelkou nebo tužkou (jako bidylko),A pak kolem hrdla uvážu provázek a pověsím na strom.Mám jich vždy několik.Není to sice žádná krása ale svůj účel to splní.Jana |
 |
Neprospívající hortenzie, 21.10.2008 Hortenzie se hnojí hnojivem na rododendrony a azalky.Mají rády kyselejší půdu.Hnojí se na jaře a na podzim.Jana |
 |
přesazení rododendronu, 20.10.2008 Přesazovali jsme 5tileté keře rododendronu a azalky.Na nové stanoviště jsme přidali hodně rašeliny a řeknu vám že jsou mnohem bohatší než byly.Snažili jsme se vyrýt co největší kořenový bal.A že to byla tíha.Myslím si že když ho vyryjete s pořádným... celý příspěvek > |
 |
Zázraky v zahradě, 13.10.2008 Teda ten otakárek je nádherný.Vlastně ho vidím poprvé.Jana |
 |
Prosím co je to za kytku?, 7.10.2008 taky si myslím že je to lopatkovec. |
 |