|
rododendron - hnědnoucí listy, 15.5.2008 V práci na dvoře, kam celý den nejde slunce, máme asi 20 let starý rododendron. Nebyl přesazován, je asi 1,6 m vysoký, větve dost řídké, hlavně u paty, květináč keramika o průměru asi 50 cm. Nyní má okraje listů hmavě hnědé. Poradíte, co s ním? Jedná... celý příspěvek > |
 |
Kejklířka - může být pouze ve stínu?, 14.5.2008 Díky všem za info! Šárka. |
 |
|
 |
Kejklířka - může být pouze ve stínu?, 14.5.2008 Poradili mi kejklířku jako vhodnou letničku do truhlíku, kam nikdy nesvítí sluníčko. Pokvete tam? Kolik potřebuje zálivky? Mají se odstraňovat odkvetlé květy? A co když ji dám naopak na plné slunce? Poradí mi někdo? Děkuju moc!!! Šárka |
 |
šeřík a kalina - řez, 14.5.2008 Díky za rady! Pustím se do nich, ale KDY je mám seříznout? Po odkvětu? |
 |
šeřík a kalina - řez, 12.5.2008 Dobrý den, navštívila jsem jedno zahradnictví a v opojení, které se mě vždycky v zahradnictví zmocní, jsem koupila kalinu (carlcefalus) a šeřík. Na zahradě už nemám moc místa, a tak se chci zeptat, jestli lze z kaliny i z šeříku vypěstovat řezem... celý příspěvek > |
 |
odlomená větev - co s ní?, 12.5.2008 Díky za rady i za naději :-) Počkám a uvidím. Větev držela na kůře, všechno jsem pevně stáhla provazem, teď to vypadá jako zafačovaná zlomená noha :-) Chodím ji denně přemlouvat, ať se chytne. |
 |
odlomená větev - co s ní?, 12.5.2008 Vlastní hloupostí jsem zavinila, že se mi odlomila větev na mladé jabloni (3 roky stará). Jablůňka má větve přisedlé ke kmínku v dost ostrém úhlu a někde jsem se dočetla, že by se měly zatížit a úhel by se měl zvětšit, aby rodily. Tak jsem větev... celý příspěvek > |
 |
Mulč na skalce, 25.4.2008 Dobrý den,
mám na zahradě "placatou" skalku a mám ji pokrytou mulčovací kůrou. Vypadá to pěkně a potlačuje to plevely. Takže jděte klidně do toho! |
 |
Letničky pohromadě, 23.4.2008 Některé letničky se opravdu k sobě moc nehodí. Záleží vždy na jejich nárocích na vodu a slunce. Například se mi neosvědčilo sesazení muškátů a sufinií. Obě sice milují slunce, ale surfinie (a milion bells a petunky) potřebují hodně vody, půda nesmí... celý příspěvek > |
 |
švestka Elena - znáte ji?, 22.4.2008 Díky za informace! Zní to pěkně, uvidíme jaká bude realita :-) Zrovna mi kvete a včera jsem jí ořezala asi z poloviny nové výhony. Tak snad jsem jí neublížila? Šárka. |
 |
|
 |
dírkované plody - příčina?, 21.4.2008 Prosím o radu. Mám dvouletou jabloň Gold Star. První rok měla asi 10 krásných a výborných jablek, ale vloni už během květu jsem si všimla, že nějaký hmyz vyžírá květy a potom i maličké plody byly plné vyvrtaných dírek. Nebylo ani jedno jablko :-(
Co... celý příspěvek > |
 |
švestka Elena - znáte ji?, 21.4.2008 Mám na zahradě od loňska švestku Elenu. Může mi prosím někdo o ní napsat nějaké informace? Jaké má klady, zápory, náchylnost k chorobám atd. Jak chutnají plody. Chtěla jsem pokud možno pravou švestku, ne křížence s ringlí. Co mě tedy asi čeká? :-)... celý příspěvek > |
 |
Zantedeschia, 11.4.2008 Díky Daniele za návod a Karlosovi za :-) Zřejmě mám Z. elliottianu, protože květy jsou oranžovo růžové a listy jakoby postříkané světlejšími skvrnami. Doufám, že ji neumořím, je krásná. Šárka. |
 |
Zantedeschia, 7.4.2008 Prosím o radu jak pěstovat tuthle pěknou kytku. Vypadá jako kala. Mám ji tedy hodně zalévat? Může být v létě venku? Na slunci nebo ve stínu? Co s ní potom? Nebo ji mám nechat v bytě? Rosit, nebo není třeba? Nic jsem o ní nenašla. Díky. |
 |
Ficus retusa, 7.4.2008 Může mi někdo poradit, jak pěstovat fikus retusa? Vypadá jako bonsai, vysoký asi 20 cm. Zatím je asi metr od okna na sever. Díky za rady. |
 |