|
Lečo zavařené a zkažené, 27.9.2010 Zavařovat cokoli co má obsah tuku je problém. Chce to speciální víčka a nechat dost prázdného prostoru nahoře. Obracení sklenic je pověra, pokud jsou v pořádku chytnou i bez obracení. Pokud ne, obrácení nepomůže. Potvory bakterie prolezou všude a... celý příspěvek > |
 |
Élektrická versus benzinová pila, 21.9.2010 Já jsem měl léta benzínovou pilu a po zkušenostech s ní jsem si na zahradu pořídil raději elektrickou. Vadí u ní opravdu jen ten kabel ale v dosahu zásuvky to problém není. A máte polovinu práce s údržbou. |
 |
|
 |
Stáří benzinu do pily, 19.9.2010 Mno dělal jsem kdysi u Benziny a na popsané názory na záruční dobu u benzínu se dívám poněkud s rozpaky. Nebo proč si myslíte že obchodní inspekce nesmí zveřejnit jména čerpacích stanic s vadným benzínem? |
 |
Jak mnozit jahody, 18.9.2010 Nejjednodušší způsob je odebrat výhonky z dobře plodících rostlin. Většinou se samy pokouší zakořenit. Zasadit je a čekat. Ale tím se zároveň šíří škůdci a nemoci. V jahodárnách to dělají lépe a je dobře zvážit zda raději nekupovat nové. |
 |
Mohu pokácet břízu?, 13.9.2010 Jeden drobný problém tu může být a řeší to vyhláška o stromech rostoucích mimo les. Pokud má bříza průměr kmene menší než 40cm tak by to problém být neměl. Jinak pozor na úřady. |
 |
Mrkev zavařování, 10.9.2010 Ano, to je pravda. Také jsem zavařoval mrkev s mizerným výsledkem. Ale prý pomůže jí druhý den sterilovat po vychladnutí ještě jednou. Totéž hrášek apod. Jde to ovšem jen s víčky Omnia která se spolehlivě uvolní a pak zase přilehnou. Já teď zavařuji... celý příspěvek > |
 |
Roundap a kompost, 9.9.2010 Určitě ano. Plevel je svině. |
 |
Slimáci, 8.9.2010 A já jsem si říkal proč mám na zahradě najednou tolik ještěrek. No teď je budu mít ještě radši. |
 |
Roundap a kompost, 7.9.2010 Ale lépe je počkat až ten Roundup uschne. |
 |
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 24.8.2010 To hlazení plevele se mi moc líbí hlavně protože zasáhne to co chci a ne to co by mělo přežít. Už jsem chtěl kupovat postřikovač Solo ale tohle bude asi lepší. Díky za tip. |
 |
|
 |
Destilační přístroj, 21.8.2010 Pálit ano ale ne doma! |
 |
Moření česneku, 19.8.2010 Můžete to zkusit bez moření zvlášť když se na pozemku česnek ještě nepěstoval. Ale úspěch je velmi nejistý. |
 |
Myši všude - jak na ně, 18.8.2010 Místo kočky může být ještě lepší malý pes. Kočka totiž není cítit a pes ano. Kromě toho kočka která doopravdy chytá myši začíná být vzácností protože se díky příspěvkům od lidí uživí pohodlněji. Od té doby co máme psa jsem myš neviděl. |
 |
Cererit, 8.8.2010 Tady je přehled (opsáno a přepočítáno na m2) jak hnojit Cereritem:
Přibližné dávky v gramech na 1m2 na rok
zelenina košťáloviny …………..40 – 100
zelenina kořenová ……………...20... celý příspěvek > |
 |
Twist Off, 7.8.2010 Také jsem přešel z víček Omnia na Twist Off a jsem s nimi velmi spokojen. Zavírám horké ve svářečských rukavicích ale má to jednu nevýhodu a to že se nesmí dotáhnout příliš. Pak se těsnění rozmáčkne a víčko netěsní. Zda je dobré zkouším poklepem... celý příspěvek > |
 |