|
Pokryvné růže, 19.10.2011 Mám objenané pokryvné růže na svah Richard Strauss. V růžové školce radí sázet 3 ks na m2. Jak daleko od sebe je mám teda sázet, aby opravdu pokryly půdu? A bude to v trojsponu? Nechci mít nějaké větší mezery a chtěla bych to sadit dobře.... celý příspěvek > |
 |
Králíci - očkování, 28.9.2011 Také jsme ten ocet dávali, ale jestli je to dobré, nevíme dodnes. |
 |
|
 |
Rubín, 31.8.2011 Mám dost podobný problém. Jabloň je slitá jablíčkama, ale ovoce není dozrálé a padá. Navíc neznám ani odrůdu, možná Rubín, možná Šampion... Asi bude lepší, když ovoce otrhám. Dnes jsem se dívala, že na stromě je spousta jablíček, které jsou načaté od... celý příspěvek > |
 |
Krásenky mezi růže, 23.8.2011 To teda je! Snad se dozvíme co je to za zvonek.
Ivana |
 |
Krásenky mezi růže, 20.8.2011 Krásenky bych tam v žádným případě nedávala. Moje jsou vysoké a košaté, tak by ty růže nebyly ani vidět. K růžím se dává levandule vě větším množství. Pro kontrast.
Ivana |
 |
Sklizeň cibule, 7.8.2011 Cibuli jsem měla už dávno sklidit. Nať mám polehlou, cibule jsou pěkné. Jenže začalo pršet, tak jsou pořád v záhoně. Hned jak se udělá hezky, tak půjdou ven. Minulý rok jsem sklízela až na podzim a potom mě dost cibulí uhnilo.
Stejně tak přemýšlím o... celý příspěvek > |
 |
Mrtvé slepice, 21.6.2011 Slepice chováme už roky, občas se stane, že nějaká pojde. Jenže teď jsme během dvou měsíců našly na zahradě nebo v kurníku už 4 slepice mrtvé. Nebyly to jen staré, ale i letos zakoupené. Jaké jsou nemoci, co se jim mohlo přihodit? |
 |
Jak ochránit sakuru před housenkami, 1.6.2011 Děkuji za tip. Také mě napadlo, že by to mohla být housenka můry, myslela jsem na osenici polní. Ale asi budete mít pravdu s tou můrou zelnou. Podle nožek/panožek, tvaru je to ona. Barva je trošku odlišna, ale asi na tom tolik nezáleží a četla... celý příspěvek > |
 |
Jak ochránit sakuru před housenkami, 1.6.2011  Dobrý den, máme zasazenou japonskou třešeň a už nyní na jaře má ožrané skoro všechny listy. Mysleli jsme na lalokonosce, jelikož jsme žádného škůdce nemohli najít, ale nakonec se nám podařilo získat z jednoho listu tuto housenku. Můžete někdo poradit... celý příspěvek > |
 |
Zelená housenka na sakuře, 31.5.2011  Nevíte prosím někdo, co je tohle za housenku? V dubnu jsme nasadili sakuru kiku shidare a tahle housenka ji sežrala skoro všechny listy. Nejdříve jsme žádného škůdce nemohli najít, ale pak jsme našli na listech 2 tyto světle zelené housenky. Máme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Díry v zemi - ktrek nebo hraboš?, 21.4.2011 Dobrý den, nemáte fotku? ivastaffova@seznam.cz |
 |
Díry v zemi - ktrek nebo hraboš?, 21.4.2011 Dobrý den, zkusil jste to nějak vyřešit?mě kvůli téhle potvoře odchází všechny thůje a ty kočky, to je aky síla, já už to nemůžu ani vidět.. |
 |
Vrba - Salix nakamurana var. Yezoalpina, 31.10.2010 Dobrý den
Jak mám zazimovat vrbu salix Yezoalpina??Mám ji vysokou asi 1,2m
Děkuji Verča |
 |
Černy jeřab (Aronie), 8.9.2007 Děkuji za Vaše názory. Počasí tomu přálo a tak už mám jeřáb v bečce. Výsledky potom určitě sdělím. Co se týče toho majitele ocenění, který již není mezi námi, určitě za tím nebyla aroniovice. Velkou část života vedl pěstitelskou pálenici... celý příspěvek > |
 |
Černy jeřab (Aronie), 2.9.2007 Letos se chystám vyrobit z Aronie destilát. Má někdo zkušenost? V jedné palírně jsem na zdi viděl ocenění za první místo v celostátní soutěži o nejlepší pálenku, která právě byla z Aronie. Bohužel majitel tohoto ocenění již není mezi námi,... celý příspěvek > |
 |