|
Chov pstruhov, 21.6.2019 skôr by som pozeral na teploty v nadrži, nie v skleniku... keby tam dal ventilatore + automaticky spinač na vysoku teplotu, teleso alebo jak sa to vola z mrazničky tak by to trochu teplotu stahlo... finančne by to išlo trochu vyšie... v... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 20.6.2019 prípadne chovám nejaké špecialne mimozemské hybridy :D |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 20.6.2019 taky mi to príde divné, od 4 mg / l mám krížik, od 1 mg / l iba vykričník ale merám to tak jak to je psané na obale produktu + YT návod :D ak by to bolo špatné namerané tak by pri 0,5 mg / Liter bola realne ešte menšia hodnota NO2, to by bolo ešte... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 19.6.2019 nie sú... ked boli ešte malé, boli v akvarku nakoľko som kopal väčšie jazero, tam som mal NO2 kolem 4 mg / L (pre istotu som menil vodu 3x denne)... v jazere mám už iba 0,2 - 0,5 mg / L, jak sa filtrácia ešte viac zabehne bude menej... ja je moc... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 16.6.2019 jak silný okysličovač máte? na koľko pstruhú? jak sú velci? abych orientačne vedel, nikde to nikto nepíše jak silný okysličovač treba na napr 100 ks 5 cm - 45 cm.. |
 |
Chov pstruhov, 16.6.2019 máte prístroj na meranie kyslíka? plávu v prúde alebo jak to, že májú malo kyslíka? |
 |
Chov pstruhov, 12.6.2019 teploty za posledné dva dni nepresiahly 23-24 stupňov... nadekryte mám všetko (viac 2/3 okrem plytkej zony a filtrácie), také som tam dal 1x2metrový polystiren ktorý som našiel doma... rybky žijú aj bez čerpadla iba na okysličovači, ktoré nie je... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 11.6.2019 jo ja vím, mám digitalny teplomer možem merať vodu aj v hlbke, ked čerpadlo bere vodu z najhlbšieho miesta voda sa premieša, ve filtracii ešte ohreje...
jak sa hovorí ked sa niečo sere tak poradne... ešte mi prestalo fungovať čerpadlo po 6-8... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 10.6.2019 dneska som dopúštal od obeda až do večera studenú vodu, voda sa neochladila ani o stupeň, celkovo teplota vyskočila až na 25 stupňov, toľko nemám ani v bazéne :D, myslím že ta hrubá geotextilia+ gumená folia drží tu vodu pekne teplu... natahol som... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 10.6.2019 jaké mate skusenosti je lepšie naderkryť jazero 2 metri nad zemou alebo tesne nad vodou? |
 |
|
 |
Chov pstruhov, 10.6.2019 to sa vám tade vracia voda s5 do bazenu? |
 |
Chov pstruhov, 10.6.2019 problém je že už kolem 12:00 h mám teploty 22 stpňov to je jazero až do 3 hodiny v chladku, ked tam napustim studenú 13 stupňovú vodu. som rad ak sa ochladí o 1 stupeň
nenapadá vás jak natahnuť tienaciu foliu nad jazero? nejakú predstavu sice... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 10.6.2019 už som to asi pochopil, čerpadlo potrebuje 230 V, to samotná autobateria nedáva |
 |
Chov pstruhov, 8.6.2019 to ja nevím, nie som eletrikár, nič podobné som neštudoval... preto sa pýtam vás, vy sa v tom rozumíte...
bez záložného zdroja alebo násobiča (tušim sa to tak vola nwm :D) to nebude fungovať, ak by som čerpadelko 12 W pripojil na napr... celý příspěvek > |
 |
Chov pstruhov, 8.6.2019 ked napojím 12 W čerpadlo na 12 W bateriu bude fungovať aj bez záložného zdroja? |
 |