|
Řez bujně rostoucí jabloně, 20.4.2019 Takové hrušně už to špatně rozdýchávají-začátek konce. |
|
Košíkářská vrba, 18.4.2019 Kdysi jsem po březích lítal, z proutků pomlázku-po našem tatar plítal... Posledních asi pět let mám viset jeden ve skříni a na to lehké poklepání na zadinky ho jednou ročně vyndám a pak nazpět zastrčím. Vrby vhodné na odběr proutí bývají tedy v okolí... celý příspěvek > |
|
|
|
Řez bujně rostoucí jabloně, 18.4.2019 Věcná-nežene se jabloň za světlem-na jedné fotce mi připadá, že je stíněn nějakým velikánem? Pokud ano, bylo by možné ten světlo beroucí strom redukovat? SPCH |
|
Černý rybíz neraší, 18.4.2019 To se spíš pěstitel snažil pozdě bycha honiti-vrstva půdy, ve které mají bobuloviny kořeny je bez zálivky v posledních cca pěti letech téměř na prach suchá. Prý je normálně nezalévá... SPCH |
|
Děravé listy ředkví, 18.4.2019 Vypadá to na dřepčíky-uteče se jim, když se hodně-denně zalévá, když je porost od výsevu pod bílou netkou... SPCH |
|
Zpracování zabitých kuřat, 18.4.2019 S částí příspěvku F.M. souhlasím-že se to tak dělalo a jistě i někde dělá. Pařáty-běháky se dají využít při vaření polévky..., žaludek, játra, srdíčko i na jiné způsoby-např.guláš... Je otázka-množství živ.zbytků, velikosti kompostiště, hnojiště,... celý příspěvek > |
|
Černý rybíz neraší, 18.4.2019 Bez vody není život, max.živoření. |
|
Co mi to vyrostlo na zahradě?, 16.4.2019 Kolik třešní, tolik višní... |
|
Malinik co mu chybi?, 16.4.2019 Rozhoďte cererit a nastelte půdu silnější vrstvou zahr. substrátu-asi 5cm. Důkladně zalejte. SPCH |
|
Uhynulá slepice, 15.4.2019 Možná by stálo za to, zjistit příčinu výhřezu kloaky- pouhé snesení dvojvajíčka většinou nekončí fatálně. Starší, ztučnělé slepice tímto trpívají více, stejně tak stresovaná, skrytým úrazem postižená a proháněná zvířata mají tyto problémy... SPCH |
|
|
|
Vyžírání květů ringlí, 15.4.2019 To na fotce nezpůsobila pilatka, ale píďalka či vrabec... SPCH |
|
Vyžírání květů ringlí, 13.4.2019 Pilatka švestková. SPCH |
|
Uhynulá slepice, 12.4.2019 Honzo, na konzum uhynulého zvířete raději zapomeňte! Mohla uhynout i v důsledku otravy nebo nákazy-jsou i takové, které mohou způsobit velké potíže lidem!! Raději dbejte na co největší čistotu chovu i sebe samého... SPCH. P.S.: Žádám správce, aby... celý příspěvek > |
|
Po slepicích je h, 11.4.2019 A nebudete příliš zklamáni, když bude z kuřátek polovina nebo ještě víc kohoutků? Očkovat je nebudete, nebo to zvládnete sami, či zaplatíte veterinu? SPCH |
|
Mlada tresen - střih?, 11.4.2019 Lehce přistřihnout by se mohly ty čtyři horní větvičky-do stejné horiz.úrovně-momentálně nejnižší asi o 5cm, na pupen směřující ven od terminálu. Terminál střihnout také-asi o 10cm, na pupen, který pohledově rovná kmínek. Skromný dotaz-co je to za... celý příspěvek > |
|