|
Příspěvky uživatele - 120.116
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Dukát, 13.4.2023 Dobrý den, prosím Vás o roub nebo stromek jablka Dukát. Měl jsem ho před 50 lety, zákrsek na M9, chuťově naprosto skvělý, leč časem jsem o něho a teď dcera mě prosí, že by ho chtěla ochutnat. Zaplatím, co si řeknete. Děkuji za odpověď. Tel: 792 211... celý příspěvek > |  | Středně bujný plamének - poraďte, 6.9.2021 Dobrý den,
ráda bych osázela plot o rozměrech 2m(výška) x 4m (šířka) plaménky. Měly by ho z větší části pokrýt, ale zase by neměly být nadměrné bujné, protože pod plotem se nachází květinová zahrádka. Líbí se mi druhy se světlými květy menší až... celý příspěvek > |  |
|  | Kdo mi zabíjí slepice?, 8.1.2018 Taky si to myslím. Mám housera čistého slováka, husu hybridku, se slepicemi se snášejí výborně, zas tolik nesežerou a hlídači perfekní. Vlastně je mám hlavně proto, jelikož o kuny a lasice tu rozhodně není nouze. Z pernatých jsou tu jen krahujci a... celý příspěvek > |  | Malé čerpadlo na zalévání, 3.7.2017 Dobrý den, čerpadélko máte, tak zalévejte. Pokud se jedná o běžné vodní čerpadlo, nemůže se nic stát, spíše předpokládám, že na 2 rozprašovače nemusí být jeho výkon dostačující. |  | Choroby brambor, 30.3.2017 Doplňuji, že to může být i jiná virová choroba brambor, jedna rostlina jich může mít několik zároveň, přenos sadbou. Každopádně nejlépe poradí rostlinolékaři ve Vašem krajském městě. |  | Choroby brambor, 30.3.2017 Dobrý den, skoro jistě je to virová choroba svinutka brambor. Přenos hlavně sadbou. Během vegetace pak mšicemi. Virus PRLV. Některé odrůdy jsou citlivější, jiné méně. |  | Vonné denivky, 30.1.2017 Díky za tipy. :) S těmi fotkami je mi to jasné - mnohé jsou "prohnané" Fotoshopem, proto jsem si vybrané odrůdy projela v Googlu a snažila jsem se řídit podle těch nejobyčejnějších fotografií. |  | Vonné denivky, 30.1.2017 Přemýšlím o pořízení odrůd Always Afternoon, Baby Betsy, Blackberry candy, Chicago Apache, Strawberry Swirl, Stella d´Oro, South Seas, Final Touch. Ne nutně všech, ovšem alespoň některých z nich.
Některé podle popisu voní, jiné ne - ale... celý příspěvek > |  | Vonné denivky, 29.1.2017 Právě ty žluté znám (a slíbila mi je známá - která mi zároveň tvrdila, že těch vonných je více :D). No nic, každopádně některé kultivary jsou opravdu krásné, takže se asi obejdu i bez vůně, když to jinak nejde. |  | Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 29.1.2017 Ono je hlavně podstatné, aby ty rostliny vydržely celkem obstojný stín (na tom jsme zatím vždy pohořeli); přičemž ta odolnost vůči mrazu nemusí být jako u venku pěstovaných.
Já jsem o kaméliích slyšela/ četla, že by nějaký menší pokles pod nulu... celý příspěvek > |  |
|  | Poradíte jaká trvalka se hodí?, 29.1.2017 Uvažovala bych i tím směrem, aby se z těch rostlin slepice neotrávily (buď pří útěku, anebo pokud se listy budou dotýkat plotu). Pokud k nim budou mít přístup, dozajista je budou ozobávat. |  | Vonné denivky, 29.1.2017 Dobrý pozdní večer,
uvažuji o nákupu denivek, ovšem podmínkou je, aby voněly (pokud možno co nejvíce, ale alespoň trochu).
Mám doma pouze klasickou oranžovou, nevonící.
Znáte nějaké vonné odrůdy? Moc díky za tipy. |  | Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 29.1.2017 Díky oběma. Kamélie by nebyla špatná, to je pravda. Jen škoda, že kvete v zimě. Ale listy má též dosti pěkné, takže možná přijde na řadu.
O aukubě jsem zatím neuvažovala, ale vypadá zajímavě. Mně jde o to, aby rostliny byly odolné, ale zároveň... celý příspěvek > |  | Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 27.1.2017 Ještě se dívám, že by se nám tam hodil pomněnkovec velkolistý "jack frost". |  | Stínomilné hrnkové květiny, odolnost do -5°C, 26.1.2017 Zdravím všechny,
sháním květiny/ rostliny vhodné pro trvalou výzdobu historické budovy, kde zimní teploty klesají k nule (vzácně až k -3/ -5). Lépe řečeno, teploty se v zimě většinou pohybují mezi +6 až 0°C, ovšem za větších mrazů mohou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|