|
Avalon Pride, 17.4.2020  obrázek se ztratil, třeba teď |
 |
Avalon Pride, 17.4.2020 Dokvétající Avalon dnes, 35 měsíců po výsadbě. Vysočina 450 m/m, stále bez postřiku. Možná příde. JG |
 |
|
 |
Očkování stromků - vykvetl květ, 15.4.2020 Lze nějak spolehlivě poznat rok dopředu která očka jsou vegetativní a která květová? Případně z které části stromu odebírat očka aby rostla a nekvetla?
V živé přírodě není asi nic úplně stoprocentní, jen s vysokou jistotou,... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, 11.4.2020 Meruňku, o které jsem psal, chci vyzkoušet (na myrobalánu). Mám i dvě odrůdy na srovnání, Leskoru a Bergeron (také na myrobalánech) a těm se loni dařilo (ale pod ochranou proti monilióze).
Ve výrazně „nemeruňkové“ oblasti dlouho rostoucí semenáč... celý příspěvek > |
 |
Meruňka z pecky, 11.4.2020 Bydlím 5 roků v krajině 450 m/m, kde meruňky moc nejsou. (Dříve 600+ m/m.) V sousední vsi roste semenáč meruňky, 435 m/m, starý asi 40 let. Bez jakéhokoli ošetřování. Sousedé tam říkají: „Každý rok je slitá“. Meruňky má velké a moc dobré.
(Pátral... celý příspěvek > |
 |
Očko čerešne, 11.4.2020  druhá fotka |
 |
Očko čerešne, 11.4.2020  Nedávno tu (v jiném vláknu) někdo napsal, že výsledky roubování jsou mnohem lepší než výsledky očkování. Že očkovanci hůře rostou. To je nesmysl.
Přikládám obrázky 4 a 5 let starých, nakvétajících očkovanců třešně (Kassandra) a višně (Morina) na... celý příspěvek > |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 11.4.2020  Loni v létě jsem očkoval (poprvé) 8 oček meruňky na myrobalán (na seříznutý stromek myrobalánu a kořenový výmladek). Do T řezu. Dnes všechna očka raší. JG |
 |
Určenie odrody, 11.4.2020  Naše neznámá je také raně kvetoucí. Švestky, převážná většina slivoní, u nás (450 m/m) ještě „spí“. JG |
 |
Stará jabloň s ohromnými jablky, 2.4.2020 Jen takový tip: Smiřické vzácné (ještě mi větev mého doposud nezarodila). JG |
 |
|
 |
Myrobalán, 28.3.2020 Dotazem bych chtěl navázat na předešlý zdejší příspěvek pana doktora Vysloužila. Má někdo nějakou zkušenost, a případně jakou, se zakořeňováním řízků ze současně používaných myrobalánových podnoží?
Ptám se proto, že jsem záměrně ponechal loni... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň na hlohu, 10.3.2020  Druhý obrázek. |
 |
Hrušeň na hlohu, 10.3.2020  Psal jsem v tomto vláknu o jabloňovém roubu omylem naroubovaném na pařízek hlohu. Protože pořád roste, tak nastal čas, něco s ním udělat. Přesadil jsem ho, pro mě jako raritu, na trvalé místo na další pozorování (co vydrží).
Roubovací rána skoro... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 3.3.2020 Tak konečně IH. No, to je dost! Snad nebyl vážný důvod. (Smajlík je za účast, ne za říznutí do prstu.)
No, to je rozum, roubovat pruty v té výšce. Kolikátý to byl šprušel? To já raději už na pařízek (i když v leže to není taky žádné extra... celý příspěvek > |
 |
Ringlota - čo je to za problém?, 10.2.2020 Jen taková „ptákovina“. Podobné věci se na některých peckovinách, nejen slivoních, vyskytují „dokonce“ někdy i mně. Některé odrůdy jsou zřetelně náchylnější, u jiných to nevidět.
Většinou to ušmiknu (je to nejjednodušší). Ale někdy to nejde,... celý příspěvek > |
 |