|
Semenáčky révy, 19.6.2020 Dobrý den. Rád bych se zeptal zkušených pěstitelů, jak se jim daří semenáčky révy a co se od nich dá očekávat. Roste mi několik semenáčků. Do úvahy přichází semínka odrůd Platovskij, Solaris a Sfinks (jiné nemám). JG |
 |
Zaschnutí výhonků z roubu, 9.6.2020 Štěpař pečlivý. Srůst na obrázku je bezvadný, výhony parádní, listy čisté a velké. To prostě růst musí. (Ale na mechanickou pevnost srůstu bych ještě moc nevěřil. Budou bouřky. Vyvázání k hůlce určitě neuškodí.)
Uschlý konec výhonu, asi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 5.6.2020  A ještě fotka zakořeňovaného řízku myrobalánu s očky meruňky, pod průhledným kbelíkem, zastínění cihla. Poroste? JG |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 5.6.2020  Ještě druhá fotka trochu ze strany. JG |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 5.6.2020  Chtěl bych navázat dnešními fotkami meruňkových výhonků na svůj minulý příspěvek. Všechna očka nějak raší. Nejdelší výhon je dlouhý asi 50 cm, druhý „zakousl“ v polovině srnec, oba se rozvětvují, dva výhonky opakovaně sežrali nějací zapřádači... celý příspěvek > |
 |
Spálené mladé výhony, 24.5.2020 Děkuji. Není zač.
Letos to bylo v daleko větší míře. A kdyby jen bodrušky, ale i mery a vlnovník. Pakáž jedna škaredá. JG |
 |
Identifikace rostlin, 21.5.2020 No, přijde na to. Zapěstovat výhony nebo kmínek a může si i vyzkoušet letní očkování slivoní, meruňky, broskve, nebo pak příští jaro roubování. JG |
 |
Spálené mladé výhony, 15.5.2020 Nevím, co všechno vaše hrušky trápí, ale na fotce s dlaní je vidět typické napadení Bodruškou hrušňovou. JG |
 |
Kanadská borůvka-škůdce?, 15.5.2020 Jsou to normální projevy napadení Puklicí švestkovou. JG |
 |
Identifikace rostlin, 14.5.2020 Asi myrobalány. JG |
 |
|
 |
Rybíz se semen, 10.5.2020 To tedy nevím. Nesledoval jsem to. Semenáček plodí ve stejné velikosti keříku jako běžná sazenice z řízku. První rok po vyklíčení je to většinou drobná rostlinka. Někdy 5 cm, někdy 15 cm. Pak už může dál růst jako běžně zasazený řízek. U toho řeknu 2... celý příspěvek > |
 |
Rybíz se semen, 6.5.2020  Panečku, to je ale délka, pane Waltře.
Na semenáček s takovým hrozínkem (cca 30 kuliček) jsem ještě nenarazil. Mám teď i Tatran, který se mi taky blíží k 30 kuličkám. Výnosem mě zaujal Svjatomichajlovský.
Na „nové“ zahradě jsem teď... celý příspěvek > |
 |
Hnědnutí trávníku, 27.4.2020 Myslím, že po slovensky Stavikrv vtáčí, česky Rdesno (Truskavec) ptačí. JG |
 |
A přece není po meruňkách, 20.4.2020  Chtěl jsem ještě přidat obrázek Bergeronu.
JG
|
 |
A přece není po meruňkách, 20.4.2020  Taky se mi zdá, že po meruňkách letos úplně není. Leskora, Vysočina 450 m/m, dnes. „Monča“ vidět není. JG |
 |