|
Odrůda Admiral, 10.9.2020  Rozela, čistá část korunky nad trávou. JG |
 |
Odrůda Admiral, 10.9.2020  Ke srovnání Rozela, pihovitá část korunky nad záhonem. JG |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 10.9.2020  Druhý obrázek Admirálu. JG |
 |
Odrůda Admiral, 10.9.2020  Připojuji obrázky, jak mám pihovitost na jablkách. Fota Admirálu na staré Signe Tillisch a ke srovnání Rozely na semenáči.
Rouby Admirálu mají tak poslední dva roky přírůstky i více jak metr. Rozela je stromek na pláňce s korunkou o průměru 4-5 m,... celý příspěvek > |
 |
Neznámá odrůda jabloně, 10.9.2020 No, já vidím koženku. Co takhle Boskoopské? JG |
 |
Odrůda Admiral, 8.9.2020 K příspěvku: host - xxx.xxx.236.1 (?), 7.9.2020 20:23
Tak tak. Ale jsem ve svém názoru trošku příkřejší. Mám, a zrovínka čirou náhodou, Admirál na prastaré Signe Tillisch, Rozelu na semenáči a Jonatan ze „socíku“ na Vysočině 450 m/m. Nejvíc mi... celý příspěvek > |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 1.9.2020  Ještě jeden (už opravdu poslední) obrázek meruňkových oček měnících se v základy kosterních větví korunky. Další obrázky už budou obrázky „následovníků“.
Loni v březnu seříznutí myrobalánu. Loni v červenci očkování do výhonů. Letos rašení oček a... celý příspěvek > |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 22.8.2020  A ještě druhý obrázek. JG |
 |
Očkování meruněk a nektarinky, 22.8.2020  Dnes jsem vyfotil opět „meruňková očka“ ve stáří zhruba jeden rok. Srůsty oček (moc se mi obrázek nepovedl, velký kontrast sluníčko stín) a celkový pohled na vývoj korunky.
Žádný pupen myrobalánu, od vylomení prvních výhonků, znovu nevyrašil. JG |
 |
A co vaše švestky 2020, 13.8.2020  Paví vejce už také "chytá bronz" (dozrává). JG |
 |
|
 |
Slivoň neznámá?, 13.8.2020  A ještě jeden obrázek. JG |
 |
Slivoň neznámá?, 13.8.2020  Svůj příspěvek směřuji k dotazu pana Mikeš13 z 6. 8. 19. Odrůdu na obrázcích znám, mám. Pan Mikeš13 popisuje místo odstupu stopky z plodu takto: „taková ta lemová "manžeta" na bázi stopky plodu (kapří hubička)“. Já bych si dovolil popsat takto:... celý příspěvek > |
 |
A co vaše švestky 2020, 11.8.2020  Tak Opál a Lepotice v mezidobí příspěvků dozrály, ale Viktorie ještě váhá (foto z 9.8.). Na řadě pak budou Cukrářská bluma (Papežské vejce ze Šumavy) a Pávče (Paví vejce z Krkonoš). Pak velké ryngle, žlutá a fialová. Po nich „jiná Procházková“ a jiné... celý příspěvek > |
 |
A co vaše švestky 2020, 9.8.2020 Před chvílí mi sousedka přinesla, k ochutnání, misku červených kulatých rynglí z jejich starého stromu (já mám roubovance). Plná zralost. Ale Althánova a Malvazinka, podle popisů, mají zrát později. Pěkné, velké, chutné ovoce.
PS: Pořád... celý příspěvek > |
 |
A co vaše švestky 2020, 8.8.2020 Nejen v nížinách, třeba u Labe, cca 200 m/m, dozrávají nyní slivoně. Dozrávají i jinde, i ve vyšších polohách. Třeba také na Vysočině 450 m/m. Proto netřeba výše naříkat.
Letos už dozrál (i sklizeno) Herman, „neznámá“ z vlákna „Určenie odrody“,... celý příspěvek > |
 |